Activiteiten

 

 

Zomeractiviteiten

In de zomerperiode organiseren we een hele zomer lang allerlei kampen voor de kinderen, jongeren en jongvolwassenen en vakanties voor de volwassenen. De hoofdkampen en -vakanties gaan door in Domein Menas in Maria-Aalter en op domein De Hoge Rielen in Kasterlee. Daarnaast worden er ook themakampen en -vakanties georganiseerd op andere locaties (bv. in de Ardennen of aan zee). Lees hier na wat er komende zomer op de planning staat!

Naast de kampen en vakanties op locatie, organiseren we ook MOVE. Dit is languit 'MOnitoren op VErplaatsing'. Tijdens die week of weekend gaan er monitoren naar een voorziening waar zij activiteiten aanbieden aan de bewoners en hen een onvergetelijke week bezorgen!

 

Jaaractiviteiten

Naast onze zomeractiviteiten hebben we ook een uitgebreide jaarwerking. Op woensdagnamiddag, in weekends en in vakantieperiodes gaan er allerlei activiteiten door voor onze gasten (herfstkamp, weekendje weg, knutselnamiddag in de leefgroep, MOVE-weekend, gaan schaatsen, paaskamp, daguitstap naar zee, ...). Bekijk hier de jaarkalender 2017 - 2018.

 

Activiteiten voor en door monitoren

Geregeld brengen we onze vrijwilligers samen voor een groepsvormende activiteit. Zo is er onder meer het teambuildingweekend, een themadag, een monibedanking, samen eens gaan lasershooten, de nieuwjaarsdrink, ... Het groepsgevoel in Bloemenstad, da's onbeschrijflijk! Monitoren krijgen de kans om zelf activiteiten op poten te zetten. Want in Bloemenstad, daar grijp je je kansen!