Covid-19 en Bloemenstad

Hey, jij daar!

Heb jij vragen over het coronavirus en wat de effecten zijn op de activiteiten van Bloemenstad? Neem hieronder een kijkje om hopelijk een antwoord op jouw vraag te vinden. Als je nog steeds met vragen zit na deze informatie te lezen, bel of mail ons gerust. Je kan ons steeds bereiken via info@bloemenstad.be of 0473 52 99 07. 

Is Bloemenstad nog open?
Voorlopig zijn alle activiteiten en kampen van zowel de landelijke werking als het jeugdatelier van Nieuw-Gent opgeschort. Via onze werking komen er te veel mensen met elkaar in contact, waardoor het virus zich veel sneller zou kunnen verspreiden. Wij zijn verplicht alles te annuleren tot op het moment dat het weer mag. Ondanks dat alle activiteiten niet doorgaan zijn de medewerkers wel druk in de weer om alles opnieuw te kunnen hervatten vanaf we weer toestemming krijgen.


Wanneer gaat Bloemenstad weer open?
Dit hangt af van het ogenblik dat we de toestemming krijgen van de Ambrassade. De Ambrassade is de koepelorganisatie van al het jeugdwerk in Vlaanderen en staat in nauw contact met minister Dalle. Hij beslist in samenspraak met de regering of onze werking weer mag opengaan. Voorlopig zijn alle activiteiten geannuleerd tot en met 3 mei. De kans is groot dat de maatregelen verlengd worden. Dit wilt zeggen dat Bloemenstad voor een langere tijd dicht blijft. Van zodra wij de toestemming krijgen om opnieuw activiteiten te organiseren, bekijken we eerst hoe we hier in Bloemenstad mee omgaan, gezien we met een kwetsbare doelgroep werken. Voorlopig hebben wij op dit ogenblik ook geen exacte datum wanneer de activiteiten opnieuw kunnen hervatten. Indien we meer weten, kan je alle informatie hier of op facebook terugvinden.


Gaan de kampen en vakanties van Bloemenstad door deze zomer?
Momenteel hebben we nog geen definitief antwoord gekregen van de Ambrassade. De Ambrassade is de koepelorganisatie van al het jeugdwerk in Vlaanderen en staat in nauw contact met minister Dalle. Hij beslist in samenspraak met de regering of onze zomerplannen mogen doorgaan. Voorlopig wacht de regering af om een definitief antwoord te geven omdat dit afhangt van de cijfers. Omdat wij nog geen negatief advies hebben gekregen van de regering, bereiden wij alles voor alsof de zomer doorgaat zoals anders. Of de zomer kan doorgaan hangt ook af van de voorzieningen waar onze gasten verblijven. We staan dus in contact met hen indien er andere maatregelen bij hen worden getroffen of niet. Ondertussen hopen wij samen met jullie dat alles kan doorgaan zoals gepland. Blijf dus zoveel mogelijk in jullie kot want dat vergroot de kans dat wij deze zomer samen op kamp kunnen gaan!


Is er een onderscheid tussen de kampen voor de volwassenen en de minderjarigen?
Voorlopig niet, maar dit hangt af van de verdere maatregelen die worden getroffen door de overheid. Indien er specifieke maatregelen vanuit hun worden gecommuniceerd voor minderjarigen, zullen wij deze opvolgen. Opnieuw volgen we dit op in samenspraak met de voorzieningen waar onze gasten verblijven. Indien zij strengere maatregelen opvolgen omdat de gasten een kwetsbare doelgroep zijn, volgen wij deze ook op. Voorlopig kan er nog geen zekerheid over de zomer worden gegeven voor zowel minderjarigen als meerderjarigen. Vanaf wij iets meer weten, laten we dit ook aan jullie weten. Onze kampverantwoordelijken en de medewerkers plannen voorlopig de zomer zoals hij normaal gezien zou doorgaan.


Kan ik mij gewoon inschrijven als monitor op een Bloemenstadkamp?
Ja, zeker! We organiseren alles alsof de zomer doorgaat. Daarvoor hebben we jullie nodig! Onze gasten gaan voorlopig mee zoals elk ander jaar. Zij kijken volop uit naar de fijne Bloemenstadzomer, maar hier hebben we jou voor nodig! Twijfel je nog? Niet doen, schrijf je snel in en blijf zo op de hoogte van alle evoluties. Je inchrijven kan nog steeds via deze link: https://bloemenstad.be/kampen-en-vakanties


Wat gebeurt er met alle activiteiten na 3 mei en tussen de zomer?
Deze activiteiten worden kort opgevolgd door de medewerkers. Bloemenstad volgt steeds alle richtlijnen die we ontvangen van de overheid. Voorlopig is alles geannuleerd tot 3 mei. Van zodra wij de toestemming krijgen om opnieuw activiteiten te organiseren, mogen deze zeker doorgaan. Voorlopig kan niemand ons vertellen hoelang de maatregelen actief blijven. Samen met alle organisatoren, werkgroepen, stuurgroep en in nauwe afstemming met gedelegeerd bestuurder en de adviesraad, volgen we dit verder op en kijken we naar mogelijke alternatieven. Als jullie hier vragen over hebben, mag je gerust mailen naar info@bloemenstad.be.
Maakt Bloemenstad nu zeer veel onkosten door de geannuleerde weekends en kampen? Heeft dit effect op de zomerplanning?
De geannuleerde activiteiten kunnen we verplaatsen of het grootste deel van de kosten recupereren. Dit heeft dus geen enkel effect op de activiteiten en kampen van Bloemenstad in de zomer.


Gaan er nog alternatieve activiteiten door?
Voorlopig zullen er geen activiteiten kunnen doorgaan op Bloemenstad zelf. Zoals jullie weten, mogen we niet rechtstreeks in contact komen met elkaar. Toch proberen we jullie op de hoogte te houden via Facebook en Instagram. Daarnaast kan je ons sinds kort ook volgen op TikTok! Volg ons account (@bloemenstadvzw) en ontvang vele tips om de komende dagen en weken leuk in te vullen.
Daarnaast willen we ook graag activiteiten voorzien zoals de online jeugdbeweging. Volg onze facebookpagina en groep om op de hoogte te blijven!  


Werken de Bloemenstadmedewerkers op Bloemenstad?
Loes, Lotte en Kaat zijn nog steeds aan de slag om alles op te volgen achter de schermen. Zo bereiden we alles voor om, indien het mag, er een hele fijne Bloemenstadzomer van te maken! Dit doen wij allemaal van thuis uit.


Kan ik Loes en Lotte contacteren voor vragen of een babbel?
Ja, zeker! Je kan hen bereiken via hun Facebookprofiel, Instagram, TikTok of mail. Kijk hieronder naar de contactgegevens en stuur ze een berichtje. Ze horen je graag!


Wie moet ik contacteren indien ik vragen heb?
Je kan niet langskomen op kantoor, maar je kan ons nog steeds bereiken via alle gebruikelijke kanalen. Zo kan je ons bereiken via mail, facebook en telefoon. Hieronder vind je een overzicht:

 

 • Heb je een vraag over het jeugdatelier Nieuw-Gent?
  Mail: loes@bloemenstad.be of lotte@bloemenstad.be
  Telefoon: 0470.20.84.44
  Facebook: Loes Van Bloemenstad
   
 • Heb je een vraag over de landelijke werking?
  Mail: info@bloemenstad.be
  Telefoon: 0473.52.99.07
  Facebook: Kaat Van Bloemenstad
   
 • Heb je een algemene vraag over Bloemenstad waar Loes, Lotte of Kaat niet op kan antwoorden?
  Mail: veron.raes.fc@broedersvanliefde.be

Als je niet goed weet aan wie je de vraag moet stellen, kan je gerust naar eender welk mailadres mailen. Je vraag komt sowieso terecht bij de juiste persoon.