Themakamp C

 

 

Themakamp C      06/07/2020 - 11/07/2020 

 

Het themakamp voor C gaat door in een goed uitgerust kamphuis in De Hoge Rielen in Kasterlee. Op dit domein kunnen de gasten zalig genieten van de natuur, rust en allerlei activiteiten. Het themakamp is er specifiek voor jongeren van groep C1 en C2.

Er is plaats voor 10 jongeren van C1 en C2. Er zijn geen individuele slaapkamers ter beschikking in dit kamphuis.Slapen gebeurt per vier of per vijf in één kamer en in stapelbedden. Gelieve hier rekening mee te houden bij het inschrijven van de jongeren. Voor jongeren die nood hebben aan een individuele slaapkamer of die niet in een stapelbed kunnen slapen, verwijzen we door naar onze hoofdkampen in Maria-Aalter waar dit wel mogelijk is.

10 monitoren begeleiden de deelnemers tijdens het kamp. Ze zorgen voor een variatie aan activiteiten, bieden ondersteuning in ADL,  zorgen voor voldoende begeleiding en nabijheid en dragen zorg voor het wel en wee van de jongeren. Binnen de moniploeg worden verschillende verantwoordelijken verdeeld. Zo is er een beurtrol om de wakende nacht te organiseren, is iemand verantwoordelijk voor de keuken en draagt één persoon als kampverantwoordelijke de eindverantwoordelijkheid en is aanspreekpunt voor de voorziening. 

Op basis van de pedagogische fiches wordt een gevarieerd en evenwichtig kampschema in elkaar gestoken. We proberen zoveel mogelijk onze activiteiten af te stemmen op de leefwereld, mogelijkheden en noden van de deelnemers. Al dan niet individueel of in (kleine) groep. Van een gezellige sneukeltocht tot een zintuigenspel tot een namiddagje zwemmen in de zwemvijver. Er kan vanalles in De Hoge Rielen!

 

 


Praktische info

  • Waar? De Hoge Rielen (Molenstraat 62, 2460 Kasterlee)
  • Start? Maandag 6 juli om 11u
  • Einde? Zaterdag 11 juli om 14 uur
  • Kostprijs? 200 euro per deelnemer. Voor deelnemers met beperkte financiële mogelijkheden, kan de voorziening een aanvraag indienen bij Bloemenstad om aanspraak te maken op het sociaal tarief. De aanvraag sociaal tarief kan aangevraagd worden via info@bloemenstad.be. (zie kampbrochure)
  • Vervoer? De voorziening is zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het kamp. Bloemenstad is niet verantwoordelijk voor het vervoer van individueel materiaal van en naar de kampplaats.
  • Annulatie? Gelieve op voorhand goed af te stemmen met alle betrokkenen en dan pas in te schrijven via de website. Annuleren is enkel mogelijk met 50% terugbetaling van het inschrijvingsgeld tot 2 weken voor de aanvang van het kamp. Uitzondering: met een doktersbriefje kan je tot de laatste dag annuleren met terugbetaling van 50% van het inschrijvingsgeld.


Aantal plaatsen per voorziening

  • MFC Sint-Jozef: 10 plaatsen

Info voorziening

Info deelnemer

Als je meer info wilt over de groepen kan je een kijkje nemen op de volgende pagina voor meer informatie: https://bloemenstad.be/over-ons/deelnemers