Blog

Vakanties 2015 - Week 1

Geschreven door Bloemenstad VZW op Al 4 reacties


Zaterdag 11/07/2015:

Dag van het afscheid: terugkijken op een week van mooie momenten en vriendschappen die gegroeid zijn, telefoon krijgen van de voorziening dat ze aan de gasten zien dat ze een super kamp hebben gehad. Allemaal momenten om op terug te kijken en na te genieten. Wie nog even wil nagenieten met een aantal foto's, hier zijn de laatste voor week 1, geniet ervan.

En veel leesplezier in de komende weken bij de andere groepen.

Vrijdag 10/07/2015:

Overkoepelende activiteit vandaag. Karaoke zingen doen onze gasten toch nog altijd graag. Hoe meer Paul Severs en andere slagers, hoe liever ze het hebben. En wat doen we om in de sfeer te komen? Verkleden natuurlijk. Maar dat was niet alleen deze week, in G hebben ze deze week de hele week de verschillende feestdagen van het jaar gevierd. Hier volgen enkele sfeerbeelden van de gasten.

Ook F heeft zich geamuseerd met de rolstoelen.

Donderdag 09/07/2015:

Dag van de daguitstappen. :D

Groep G ging naar Diksmuide om nog eens 'nen goeie dag' te zeggen aan het oude kampgebouw. Ook het buitenbeentje kon daar niet bij ontbreken. geniet u even mee van deze nostalgische beelden?
 

Maar niet alleen G ging op daguitstap, ook groep F heeft er een mooie dag van gemaakt in Brugge.

Groep D bleef gezellig op het domein en genoot van de rust en stilte.

Voor het secretariaat was het allemaal wat onwennig: zou alles goed zijn, het is hier zo stil,... De avond maakte veel goed wanneer ze allemaal thuiskwamen en we de blije maar vermoeide gezichten zagen.

De onderstaande sfeerbeelden geven de voorbije dagen nog eens weer zodat iedereen kan zien dat week 1 meer dan geslaagd was tot nu toe! Een fijne moniploeg en gasten die zich amuseren, wat willen we nog meer.
Op naar de laatste 2 dagen, met als vooruitzicht de 'cafe - playbackshow' namiddag op vrijdag.

 

Bloemenstad op de radio!

Wie deze morgen MNM gemist heeft, dit is de opname ervan. Veel luisterplezier en tot straks voor de update van de daguitstappen.


Woensdag 08/07/2015:

Onze foetsie is ook opgemerkt door MNM, wie ons live op de radio wil horen? Luister donderdag 9/7 om 8.45 naar MNM. Achteraf lees je er hier alles over.


Maandag 06/07/2015:

Het is eindelijk zover! Bloemenstad!

Na een super lange en vermoeiende rit zijn we aangekomen in Maria-Aalter. Onze frisse en enthousiaste moni’s stonden ons al op te wachten. Eventjes uitblazen in ons eigen lokaaltje. Uit het niets verscheen de onderzoeksfee (en wat is ze mooi!). ze vroeg aan ons of we deze week willen uitzoeken welke feestdag het fijnste is. Natuurlijk is dit iets voor ons! De eerste feestdag die we uittesten is ‘Pasen’. Oei, onze magen beginnen te rommelen, tijd om te eten. Dit kunnen we geen gewone maaltijd noemen, ons eerste feestmaal is een feit. De kip, rijst en ananas met de super lekker saus gingen vlot binnen.

Na een aantal keren gegaapt te hebben, hebben de moni’s door dat het tijd is voor de siësta. Minuten gingen voorbij en onze innerlijke batterijen raakten terug vol. Eens terug in het lokaal ruiken we de koffie al en deze geur kennen we maar al te goed.

In de hoek van het lokaal staan de gekookte eitjes en stiften al klaar voor de namiddagactiviteit. Na de eitjes versierd te hebben lagen er ook nog tekeningen voor ons klaar (ook in thema ‘Pasen’ natuurlijk). Geen moment rust geven ze ons, die moni’s van ons. Saved by the paasklokken, tijd voor een welverdiende boterham en koffie. Klop, klop, hoog bezoek, Jochen en Didier komen een kijkje nemen bij ons. Alles goed met ons dus zij ook content!

In een wip verandert ons lokaal van eetzaal in een playbackcafé waar we zo zot en zo luid mogelijk mogen zingen. Wat is me dat! Als verrassing mogen we ons ook zo zot mogelijk verkleden (en dit kunnen we maar al te goed). Lachen wordt er zeker gedaan en we zijn zelfs nog niet begonnen! Amai, het zou een wonder zijn als ze ons in Limburg niet horen. Helaas hebben we al onze energie eruit gezongen, gedanst, gelachen … en dat al op de eerste dag.

We zijn benieuwd hoe ze deze geslaagde eerste dag gaan overtreffen. Maar dat zijn zorgen voor later, nu kruipen we onder de wol. Slaapwel!


Kusjes en veel knuffels, groep G2

Reacties

Mathias

Mathias schreef

Deze blog lezen voelt een beetje zoals vroeger het bloemblaadje lezen :p

Vicky

Vicky schreef

Ik mis nu al een vind ik leuk-knop! Het bloemblaadjesgevoel herken ik, maar dan nu geen weken nadien :)

Lore

Lore schreef

Echt tof om op deze manier de kampen te kunnen volgen! Van de zomer zal ik niet op kamp kunnen komen :( maar dit maakt het toch wat beter!

Hilke

Hilke schreef

Bloemenstad op de radio?! Meteen een knallende start van de kampen denk ik dan! :)

Veel plezier daar allemaal!

Reageer