Blog

Sjakie en de chocoladefabriek met E

Geschreven door Werkgroep Meerderjarigen op Reageer als eerste

16 maart, eindelijk was het zover! De zon scheen, de sfeer zat er al meteen in en we trokken met z’n allen naar Ieper voor een topweekendje in de fabriek van Willy Wonka! Op de bus zong iedereen al luidkeels mee met Schlagers, iedereen had er enorm veel zin in!

Eens aangekomen vertelden Pritilata en Marthe het mooie verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek, en daarna hielden we met z’n allen een super gezellige filmavond.
We gingen goed optijd slapen want de volgende dag hadden we een drukke planning!

We stonden goed optijd op (de een geraakte al wat sneller uit zijn bed als de ander) en begonnen de dag met een stevig ontbijt, en daarna deden we aan ochtendyoga! Daarna speelden we een bingo die gepresenteerd werd door Gina en Tina, de assistentes van Willy Wonka! Iedereen die bingo had werd beloond met een snoepje, vers uit Willy Wonka’s fabriek!

We smulden van heerlijke spaghetti, en daarna kleedden we ons warm aan om naar buiten te gaan! We maakten een stadswandeling en bezochten de Sint Maartenskathedraal, waar we een beetje konden opwarmen van de vrieskou en staken een kaarsje aan.

Eens terug in ons leuke kampgebouw warmden we ons op met heerlijke chocomelk! hmmmmm!

Daarna begonnen we met het maken van snoepsatés, Willy Wonka had namelijk onze hulp nodig om de bestelling van Jef Lekkerbek af te werken. Wat zagen die er mooi uit! Jef Lekkerbek was heel content en gaf ons enkele snoepsatés om op te eten tijdens onze grote Sjakie en de chocoladefabriek talentenshow!

Iedereen liet ‘s avonds hun talent zien, dansjes werden geplaceerd en liedjes luidkeels meegezongen! We keken ook naar een leuk filmpje gemaakt door de monitoren om eventjes kort terug te blikken naar ons leuk weekend.

Maar het was nog niet gedaan! ‘S morgens werden we verwend met een heerlijk ontbijt met pannenkoeken! Van Willy Wonka kregen we ook allemaal ons gouden ticket dat we als souvenir meenamen naar huis.

 

We pakten onze koffers allemaal samen in en maakten het gebouw al wat proper, en daarna aten we nog lekkere hotdogs!

Jammergenoeg was het dan alweer tijd om naar huis te gaan, en sprongen we allemaal weer op de bus huiswaarts!

Het was een topweekend om nooit te vergeten!
dikke kus,
Pritilata, Marthe, Ulrike, Seppe, Leni, Bo, Laura en Liv!

Reageer