Blog

Op weekend met D!

Geschreven door Bloemenstad VZW (Blog) op Reageer als eerste

Vrijdag 25 mei 2018 vertrokken we met 12 monitoren en 15 D-gasten richting Zedelgem voor een zalig weekendje weg. Op de planning stond: genieten, chillen en relaxen!

Zo begonnen we ’s avonds al meteen met een stevige avondwandeling in de omgeving van onze verblijfplaats om te weten te komen waar we de komende 2 dagen nog zouden vertoeven. Nadat iedereen voldoende geacclimatiseerd was, konden we met een gerust hart in ons bedje kruipen om er de volgende dag goed in te vliegen!

Op zaterdag startten we de dag met een sensopatisch spel. Alle zintuigen van onze gasten werden geprikkeld met de (eetbare) dingen die ze ongestoord konden onderzoeken. Het smaakgevoel van enkele deelnemers werd echter serieus op de proef gesteld wanneer er net iets te veel mosterd werd voorgeschoteld...

’s Namiddags ruilden we onze verblijfplaats in voor een kinderboerderij waar we tevens een drankje konden nuttigen. Wat was dat verfrissend in dit prachtig warme weer! Met de zweetdruppels op ons voorhoofd gingen we nadien te voet verder om het zogenaamde Pierlapad te bewandelen. Dit is een avontuurlijke tocht doorheen de kinderboerderij waar we een aantal activiteiten konden uitvoeren. Er was een voel- en kijkbox, doe-opdrachten, een hindernissenparcours, stallen om te bezoeken, dieren om te aaien enz. Voor ieder wat wils dus!

Na deze intensieve uitstap keerden we terug naar onze verblijfplaats om er croque-monsieurs te eten, waarna we languit in de zetel konden liggen om de allernieuwste film van FC De Kampioenen te bekijken. We konden na zo’n klassieker uiteindelijk moe maar voldaan naar bed om nog een laatste dag met veel energie tegemoet te gaan.

Toen was de laatste dag al aangebroken en we hadden nog geen groepsfoto genomen! Iedereen vluchtte dus naar de speeltuin om de hoek en haalde zijn/haar breedste glimlach boven. Enkele gasten konden het nadien niet laten om dan van de glijbaan te glijden en daar nog eventjes te genieten van het grote houten speeltuig. Het plezier was gewoon van hun gezicht af te lezen, zalig om het weekend op zo’n manier af te sluiten!

Trouwens, het weekend zat ook boordevol taalmopjes! Voor echte taalpuristen was dit een heuse belevenis, want moeten we nu de vloer vegen of keren? En zetten we de tv aan met een bakje of met een kaske?

Zie hier enkele leuke kiekjes! 


Reageer