Blog

MOVE Vurste

Geschreven door Bloemenstad VZW (Blog) op Reageer als eerste

MOVE-weekend “zintuigen” te Vurste

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari gingen 7 monitoren de gasten in Vurste vergezellen. Het thema dit weekend was “zintuigen”. In deze 3 dagen werden de zintuigen van de bewoners maximaal gestimuleerd.


Vrijdag “horen”

De vrijdagavond ging van start met een interactieve en muzikale poppenkast. Hier konden enkele gasten luisteren naar het sprookje van “sneeuwwitje”. Met een verteller ondersteund door muziekinstrumenten kwam het verhaal helemaal tot leven.

’S avonds  werden er allerlei gezelschapspelletjes gespeeld onder de monitoren. De voorziening had ons ook verwend met lekkere snacks en drankjes.


 

Zaterdag “zien”

Zaterdagvoormiddag werden de ogen van de bewoners maximaal geprikkeld. Er werden kleurrijke kunstwerken gemaakt, met stiften, verf en zelfgemaakte stempels.

In de namiddag mochten 2 kleine groepjes van bewoners elkaar afwisselen om te snoezelen. Hier konden ze hun ogen sluiten, luisteren naar muziek of genieten van massages.

Zaterdagavond werden hun ogen ingezet bij het kijken naar een film. De gasten keken naar “Brave”. Bovendien konden ze genieten van chips, popcorn en frisdrank.

Zondag “voelen en ruiken”

Zondagvoormiddag stond “sensopathisch spel” op de planning. De monitoren knutselde de dag voordien een voelbord. De gasten konden met hun handen voelen aan de verschillende materialen op het bord. Ook werd gespeeld met scheerschuim en verf. Tot slot konden ze genieten van handmassages en de lekkere geur van de bodylotion.

Zondagnamiddag werd afgesloten met 2 activiteiten. Drie monitoren gingen rolstoelfietsen, de andere vier monitoren gingen wandelen met de bewoners. De gasten konden de buitenlucht opsnuiven en hun benen strekken tijdens een mooie wandeling of fietstocht.

We namen afscheid van de bewoners en konden met een goed gevoel naar huis. Zowel de gasten als de monitoren hadden enorm genoten van het ontspannende weekend!

Reageer