Blog

MOVE Brugge herfstvakantie

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Maandag

Het is maandagochtend en de monitoren stromen toe in de voorziening. We krijgen allemaal nog eens een korte rondleiding en hierna kunnen we aan de eerste activiteiten beginnen. De gasten hebben deze namiddag keuze uit 2 activiteiten:

Eerst is er een klassieke één tegen allen. Het koude weer hield ons niet tegen en we vlogen erin! 30 activiteiten moesten vervuld worden voor de middag. Als dit lukt moet er een tegenprestatie door de moni's worden gedaan. Een dancebattle, een eigen vlag maken, de moni's masseren, een zak M&M's op kleur sorteren en nog veel meer! De gasten vlogen er met veel motivatie in en ja hoor, de moni's moesten als tegenprestatie een gek dansje doen.

<img  data-cke-saved-src="foto1.jpg" src="foto1.jpg" alt="eentegenallen" />

Als tweede activiteit stond er koken op het programma. We bereidden bladerdeegstengels en maakten onze eigen K3-cocktail. Na dit alles lekker opgepeuzeld en gedronken te hebben, trokken we onze jas aan en speelden we nog enkele spelletjes op de speelplaats.

Het was een korte dag, maar toch kropen we 's avond moe maar zeer voldaan in ons bedje. Klaar voor een volgende dag vol spel en plezier!

Dinsdag

Om 9:30 vlogen we er weer in! Deze voormiddag stonden er weer 2 activiteiten op het programma. De ene groep ging rustig snoezelen. We vertelden een verhaal waarin we konden voelen wat we hoorden, we gaven elkaar ontspannende massages en de iets actievere onder ons leefden zich uit in het ballenbad. Volledig rustig en ontspannen kon deze groep zich klaarmaken voor het middagmaal.

De andere groep combineerde deze voormiddag hun kook-skills met hun creativiteit. We gingen op zoektocht naar pompoenen, maar hiervoor moesten we een heleboel opdrachten vervullen. Uiteindelijk vonden we de oranje groenten en hiervan maakten we griezelige Halloween pompoenen. De Halloween sfeer was alvast verzekerd!

<img  data-cke-saved-src="foto2.jpg" src="foto2.jpg" alt="Halloween" />

Na een warm middagmaal waren we weer klaar voor een actieve namiddag. De kinderen knutselden rond het thema Halloween. We maakten spookjesslingers, we schilderden glazen potjes en staken hier theelichtjes in, we maakten een eng spook met crêpepapier, ... Hoewel Halloween voor veel mensen eng is, vonden wij het heel gezellig met al onze knutselwerkjes rond ons heen.

De grotere kinderen werden in het wetenschapslokaal ontvangen door professor Xanthe. Zij liet ons zien hoe we kleurig slijm konden maken, wat er gebeurt als we een rolletjes Mentos in een colafles gooiden, hoe we met maïzena water zowel lopend als vast konden maken & nog veel meer! De overige tijd hielden we nog een groot voetbaltornooi tussen de gasten en de moni's. Hoewel het in het begin gelijk opging voor beide ploegen, werden de moni's toch met een duidelijke eindscore verslagen.

'S avond stond er een griezelige Halloweentocht vol met opdrachten op het programma, helaas besliste de regen bhier anders over. Maar niet getreurd, afgesproken is afgesproken en met enkele kleine aanpassingen hielden we onze tocht gewoon binnen. Dit belette ons er niet van om het nog steeds enorm leuk te maken! We hielden een eierrace, we kegelde bekers om met netkousen op ons hoofd met een balletje in, ... En in het donkere gebouw, was deze tocht ook enorm griezeligggg!

Het was een zeer geslaagde dag die we niet snel zullen vergeten.

Woensdag

Deze voormiddag speelden we een echte klassieker, die op elk kamp thuishoort. We lieten op muziek een muzikaal pak in een cirkel rondgaan en moesten steeds als de muziek stopte een laagje van het pak afscheuren en een opdracht vervullen om verder te kunnen gaan. Zo gingen we door tot we bij de laatste laag aankwamen en uiteraard zat er op het einde een verrassing! Njammie! Snoepjes! Deze hadden we wel verdiend!

De tweede activiteit was een smokkelspel in het bos. We moesten vanalles naar de overkant brengen, maar hiervoor moesten we als echte professionals sluipen om niet door de politie gezien te worden. Fun gegarandeerd! :)

<img  data-cke-saved-src="foto3.jpg" src="foto3.jpg" alt="Smokkelspel" />

In de namiddag gingen we op uitstap naar de binnenspeeltuin. Hier sprongen we op het luchtkussen, verstopten we ons in het ballenbad, gingen we op ontdekking door alle gangen met kussens en touwen,... Uiteraard hoorde hier ook een lekker drankje bij, want amai, van al dat spelen krijg je dorst!

De derde dag van dit kamp kunnen we alweer met een goed gevoel afsluiten. klaar voor donderdag!

Donderdag

In het eerste deel van deze dag staat er 1 activiteit op het programma, namelijk ééntje voor onze zintuigen. We maakten zoutdeeg en voegden hier allemaal mooie kleurtjes aan toe. En daarna konden we hiermee uiteraard mooie vormpjes maken. En dat het leuk was!

In de namiddag speelden we verschillende pleinspelen zoals zakdoekje leggen, dokter knoop, mini-basketbal en nog zo veel meer. We deden dit in een klein groepje maar dit maakte het des te gezelliger!

De andere groep ging nog eens snoezelen omdat dit dinsdag zo'n succes was. Opnieuw genoten we van alle rust rondom ons heen, keken we naar een natuurdocumentaire, speelden we in het ballenbad en gaven we mekaar hoofdmassages. Opnieuw hebben we er allen van genoten.

<img  data-cke-saved-src="foto4.jpg" src="foto4.jpg" alt="Snoezelen" />

'S avonds kropen we ons bedje in, zeer blij maar ook een beetje terleurgesteld, want morgen is het al de laatste dag.

Vrijdag

De laatste dag sloten we met een knaller af. We hielden een grote piratenzoektocht waarin we op zoek gingen naar een echte piratenschat. Hiervoor moesten we een heleboel opdrachten vervullen en spelletjes spelen maar uiteindelijk werd onze moeite beloond en vonden we een rode schatkist vol met lekkere snoepjes. Deze verdeelden we mooi onder elkaar en smulden we met een grote glimlach op.

De MOVE-week zit er jammer genoeg al op. We hebben er allen enorm van genoten en aan de reacties te zien was het een zeer geslaagde week. We kijken alvast met volle goesting uit naar Move Brugge volgend jaar!

<img  data-cke-saved-src="foto5.jpg" src="foto4.jpg" alt="monis" />

Reageer