Blog

MOVE All-In week 8!

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Zondag

Het is zondagavond en de monitoren komen vol spanning toe.  Iedereen heeft enorm veel zin om er een top week van te maken. We maken onze bedjes in orde, doen nog de laatste voorbereidingen, maar kruipen optijd in ons bed om er goed fris aan te kunnen beginnen de volgende dag!

Maandag

De eerste dag en lachende gezichtjes stromen toe, tijd om te beginnen aan de eerste activiteiten! De gasten hebben keuze uit twee activiteiten.

De eerste is een supercoole éen tegen allen. Er is een lijst van een 60-tal opdrachten die ze moeten vervullen tegen 12u. Lukt dit, moeten de monitoren een tegenprestatie doen. Lukt dit niet,wordt hen natuurlijk ook een tegenprestatie voorgeschoteld. Er wordt een vierkante meter gras geknipt met een schaar,100 knopen in een touw gelegd, iedereen krijgt een rode neus, iemand wordt zelfs onherkenbaar verkleed! Om klokslag 12u is het zover... wie wint er nu? We kijken eens goed naar de lijst, en jawel: alle opdrachten zijn volbracht! De tegenprestatie: een beker water gieten over de moni's hun hoofd!

De tweede activiteit is een actieve voormiddag bosspelen! Dé perfecte manier om goed wakker te worden op zo'n vroege ochtend. We doen balspelen, en zelfs een smokkelspel waarin we moeten sluipen! Iedereen amuseert zich rot en moe maar voldaan komen we dan naar het middageten om eventjes uit te rusten.

Na een welverdiende lunch vliegen we er meteen weer in! Nu is er keuze uit maar liefst 3 top-activiteiten.

Bij de eerste activiteit toveren we een lokaal om tot onze eigen wellness. Een voetenbadje met een geur bath-bomb, massages, gezichtsmaskertjes... noem maar op! Een heerlijk relaxerende namiddag na zo een actieve voormiddag.

Bij de tweede activiteit gaan we op reis naar onze eigen Olympische Spelen! Het wordt al gauw duidelijk dat de gasten en enorm talent hebben voor sport. Energie wordt gelost, af en toe een schrammetje maar ook dat hoort erbij. Iedereen kan zich uitleven in zijn/haar favoriete sport.

De laatste keuzeactiviteit is onze eigen film maken! Iedereen kruipt in de hoofdrol van zijn favoriete personage en tonen hun acteerskills. We maken onze eigen versie van 'De Buurtpolitie.' En of het resultaat er mag wezen!

Na deze lange, drukke maar superleuke dag sluiten we 's avonds af met een relaxerende filmavond, mét popcorn uiteraard.

Dinsdag


Vandaag is niet zomaar een dag! Maar liefst 2 van onze monitoren zijn jarig: Gelukkige verjaardag Febe en Merveille!

Rond 9u komt iedereen weer toe, de een al wat beter uitgeslapen als de ander. Maar ook vandaag staan er weer leuke dingen op het programma, dus we vliegen er meteen in!

Er zijn weer 2 activiteiten om uit te kiezen. De eerste is 'Hou jij het vol?' De gasten krijgen een hele reeks uitdagende opdrachten voorgeschoteld en moeten proberen deze het beste te volbrengen of ze het langste vol te houden. De try not to laugh challenge, zolang mogelijk water in je mond houden, de hoogste toren bouwen met kurken... Verschillende opdrachten om te bewijzen wie het grootste uithoudingsvermogen heeft.

De tweede activiteit is onze eigen versie van het programma GO IV. Er worden 2 teams gemaakt die tegen elkaar strijden om stoere opdrachten te winnen. Een waterparcours afleggen, een bom ontmantelen, noem maar op! Deze activiteit is voor de echte durvers!

In de namiddag krijgen we hoog bezoek van Kapinga! Kapinga is een muzikale vrouw die kinderen en jongeren graag uitnodigt tot het maken van muziek. We leren het liedje 'Nacht' van Bazart, doen een heuse dance battle waar in iedereen zijn dansskills kan tonen! Iedereen leeft zich uit op de muziek.

Het was weeral een geslaagde dag om niet te vergeten :)

Woensdag

Dag 3 van kamp en ondertussen zitten we al in de helft van het kamp. Nog een beetje moe van de vorige dag komt iedereen aan. We hebben weer 2 activiteiten in de aanbieding!

De eerste activiteit is een Britse Brunch! We maken pannekoeken, hamburgers (Giel verwart Groot Brittanië al wel eens met Amerika ;) ) en smullen ervan tijdens het middageten. We maken lekkere thee en drinken die natuurlijk met ons pinkje omhoog zoals de echte chique britten dat doen.

De tweede keuzeactiviteit is onze eigen Pretroulette! Wie laat zijn vlieger het verst vliegen? Wie maakt er de meeste penalty's? Allemaal grote uitdagingen die de gasten worden voorgeschoteld. Maar wie krijgt er slijm over zijn hoofd?.....

Reageer