Blog

Moniweekend 2018 - DE MOL

Geschreven door Bloemenstad VZW (Blog) op Reageer als eerste

Afgelopen zomer (maar ook doorheen het jaar) hebben heel wat monitoren zich spontaan en belangeloos ingezet om onze gasten een zorgeloze week kamp of vakantie te bieden. Stuk voor stuk deden ze dit met heel hun hart. Om ze eens goed in de bloemetjes te zetten en om hen te laten zien dat ze van onschatbare waarde zijn, organiseerden we een heus moniweekend. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus gingen we met 22 van deze fantastische monitoren op zoek naar... de MOL van Bloemenstad!


Donderdag 23 augustus maakten we anderhalf uur de tijd om met de mol te skypen, zodat hij/zij wist wat er hem/haar allemaal te doen stond komend weekend. Beide partijen zagen het volledig zitten en dus gingen we allemaal met een gerust hart de nacht in.


Om 16 uur werd iedereen in Sint-Niklaas verwacht om zich te installeren in de slaapzaal, zodat we iets later al meteen konden beginnen aan de eerste opdracht: ‘Dagelijkse mol’. Nadat we de klassieker der klassiekers van een Bloemenstadweekend (spaghetti) hadden gegeten, was het tijd voor activiteiten 2 en 3 op de planning. ‘Hutsemol’ en ‘Doorzegmol’ hielden de moni’s bezig om te achterhalen wie ervoor zorgde dat er heel wat molgeld verloren ging.
Om de dag af te sluiten moest iedereen een korte test invullen op de laptop. Hierin werden vragen gesteld die gingen van ‘In welk team zat de mol tijdens Hutsemol?’ tot ‘Wat is de kleur van broek die de mol vandaag aanhad?’ en ‘Wie is de mol?’ Alle antwoorden die de monitoren gaven, werden netjes bijgehouden om op het einde van het weekend alles samen te tellen. Op die manier kwamen we te weten wie het meeste over de mol wist en wie op een totaal verkeerd spoor zat.

Na een stevig ontbijt vlogen we er zaterdag weer stevig in met het kleine loopspel ‘Drie-mollen-op-één-rij’. Om te bekomen en krachten op te doen voor de drukke middag- en avondplanning, deden we het bij de 5e activiteit wat rustiger aan. In ‘Molbineren’ moesten de monitoren onderling enkele persoonlijke voorwerpen uitverdelen. In het begin leek dit heel gemakkelijk, maar met een mol in ons midden, moesten we allemaal wat meer moeite doen om de juiste combinaties te maken. Ook bij het waterspelletje ‘Twee emmoltjes water halen’ dat we daarna speelden, waren de monitoren er niet in geslaagd om voor de groep te spelen. Individueel geluk bleek voorrang te krijgen op het groepsgegeven, waardoor de mol opnieuw overwon. Toen was het alweer tijd voor een tweede test

Zaterdagmiddag aten we lekkere hotdogs om ons vervolgens klaar te maken om het kampgebouw te verlaten. Om de enige echte mollenescape room tot een goed einde te brengen en om dus de bom op tijd te ontmantelen, moesten de moni’s in heel Sint-Niklaas op zoek naar tips waar de bom zou kunnen liggen. Allemaal te voet op pad om die locaties te vinden dus! Had iemand een tip gevonden, dan werd deze meteen in de facebookgroep gezet, zodat iedereen kon meedenken op mogelijke scenario’s. Enkele monitoren gingen volledig in het spel op en gingen lokale brasserietjes binnen om te vragen of ze meer wisten over een bom of over de gevonden tips... Eenmaal bij de bom aangekomen en met nog 8 minuten op de klok, was de mol tevreden. Het maken van een puzzel en het ontmantelen van de bom zou dus niet meer lukken. Goed gedaan, mol, want met nog één activiteit en een 3e test in de namiddagvooruitzichten, zag het er voor de monitoren erg spannend uit!

Onze avondmaaltijd bestond uit een groentemix met rijst en kippenblokjes, mmm! Zo hadden we allemaal voldoende krachten opgedaan om nog maar eens een loopspel te spelen, het zoveelste van de dag! Er stond namelijk een dropping op het programma waarin 3 teams, die zich elk op een andere afstand van de eindplaats bevonden, binnen de 45 minuten het ‘commolicatieteam’ moesten vinden door met 2 mensen per team te communiceren in een messengergroep en door dus te vertrouwen op elkaar. Het commolicatieteam had slechts 2 regels: enerzijds mochten ze geen geografische namen benoemen, anderzijds mochten ze met geen woord over de regels spreken in de chatgroep. Dit leidde tot grappige conversaties als:


- ‘Zitten jullie in de Walburgstraat?’
* geen reactie van het commolicatieteam
- ‘???’
* ‘Stop met vraagtekens sturen!’


De monitoren deden allemaal hun uiterste best om deze opdracht tot een goed einde te brengen, want het team met de verste afstand die binnen de tijd binnen kwam, kreeg de kans om hun scherm te zien. Groen betekende dat je goed bezig was met de zoektocht naar de mol; rood betekende dan weer dat je beter een ander spoor moest bewandelen, aangezien je niet correct genoeg antwoordde tijdens de afgelopen testen. Uiteindelijk slaagde iedereen erin om het eindpunt te bereiken, al was één team net buiten de tijd aangekomen. Lag dit aan een groepslid dat onderweg gevallen was? Of was dit het werk van de mol?

De dag afsluiten deden we met ‘De mol van Vlaanderen’, een spel waarbij de monitoren binnen hun eigen tijdspanne een lied moesten herkennen en met het briefje waar de titel en artiest op stonden, naar buiten moesten komen. Twee monitoren telden de tijd (want gsm’s en horloges waren verboden), terwijl de rest op zoek ging naar de 20 liedjes uit de compilatie om molgeld te verdienen of naar zijn/haar eigen zomerhit om pasvragen te verdienen. Op een aantal enkelingen na koos iedereen ditmaal voor de groep, al waren de tellers veel te traag aan het tellen, met als gevolg dat niemand op tijd naar buiten kwam en er geen geld noch pasvragen werden verdiend... Dit kan ook gelegen hebben aan het feit dat er enkele moni’s waren die ervan overtuigd waren dat ‘ABBA’ of ‘Queen’ de artiest is van ‘Life on Mars’ en dat ‘One Direction’ een lied van ‘The Who’ heeft ingezongen. Als dat maar goed komt op de 4e test van het weekend!

Na een welverdiende nachtrust om al die opgewarmde spieren goed te laten herstellen, stonden er nog 2 groepsactiviteiten op het programma. ‘Mol’s got talent’ en ‘Mollengang’ vormden een mooie afsluiter van een heel intensief weekend, tot er nog een laatste test moest ingevuld worden. Wie wist het meest over de mol te vertellen en wie kon dus het meeste juiste antwoorden geven? Daar kregen we al snel duidelijkheid over, want het was meteen duidelijk dat we met 2 super sterke kandidaten zaten die de mol al enkele activiteiten in de gaten hadden!

Dan restte er enkel nog de vraag wie van de 3 (inclusief de enige echte mol) de grootste parate kennis had. Een heuse mollenquiz was de ideale manier om daar achter te komen. Wist je het antwoord niet? Dan werd je naar buiten gestuurd. Wist je het juiste antwoord wel, dan kon je ervoor kiezen om iemand anders naar buiten te sturen. Op het einde van de rit moest de mol buiten zitten, zodat de groep nog extra molgeld kon verdienen. Ja hoor, dat lukte aardig goed! Tijd dus voor een finale testronde, waarna we de mol bekend konden maken.
Spanning alom, want even later voegden de drie finalisten zich opnieuw bij de groep. Met trommelgeroffel werd onze mol bekend gemaakt. Trrrrrrrr... Bo was onze enige echte mol dit weekend! Giel was degene die dit het beste kon inschatten, proficiat met je overwinning! Ook Eveline verdient absoluut een groot applaus, want er was slechts 1 puntje verschil met de uiteindelijke winnaar, goed gedaan!

Bedankt aan iedereen die erbij was en die zich volledig gegeven heeft dit weekend! Het was een fantastische ervaring, wat gaan we deze bende enthousiaste monitoren missen!

P.S.: Ook aan Raïssa, Nathalie en Nellie (die niet op de groepsfoto staan) een dikke dankjewel voor jullie aanwezigheid!

Reageer