Blog

Hoofdkamp week 3!

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Zondag

Het is 12 u, de eerste monitoren sijpelen binnen. We wachten tot de andere monitoren toekomen. Om 14 u zit iedereen met blije gezichten klaar om er vollenbak in te vliegen. De hele namiddag lang laten de monitoren hun innerlijke creativiteit bovenkomen om de zotste activiteiten te verzinnen. 

Na dat harde denken beloont de keukenploeg ons met heerlijke krokante croque's. Vervolgens leren we elkaar nog wat beter kennen met een kenningsmakingsspelletje en dikke Bertha. We sluiten de avond gezellig af aan het huisje.

Maandag

Om half 9 eten we gezamelijk in de refter. Dan is de bus er al! De gasten worden naar de groepen gebracht en verkennen hun nieuwe omgeving.

Na wat kenningsmaking met hun nieuwe monitoren is het al tijd voor het middageten. Iedereen gaat naar buiten om van de zon te genieten. Opgepast! B1 en B2 liggen op de loer in het zwembad. Iedereen die het waagt om te passeren, wordt genadeloos natgespoten met waterpistolen. Daar is B3 al met de waterbalonnen. Ondertussen liggen C1 en C2 rustig op het springkasteel. Na een leuke namiddag vullen we onze buikjes met boterhammen. B1 houdt een heuse avondquiz, A1 bouwt een aquarium en C1 gaat op wandelzoektocht langs de Chinese muur. Iedereen gaat slapen en het is al vlug stil in het kampgebouw na deze vermoeiende dag. 

Dinsdag

We worden wakker met een stralende zon. Die lokt ons in de voormiddag dan ook meteen naar buiten. C1 trekt naar de speeltuin, terwijl B3 gaat honkballen op olympisch niveau. B1 houdt het wat rustiger met een welnessvoormiddag. A1 reist dan weer helemaal naar Gent om te plonzen in het zwembad Rozenbroeken. De keukenploeg heeft heerlijke appelmoes met aardappelen en vleesbrood klaarstaan als middagmaal.

A2 ontpopt zich tot echte kunstenaars. Hopelijk smokkelt B3 geen tandenborstels mee naar het bos tijdens hun smokkelspel. 

Woensdag

Het beloofde een mooie dag te worden. Er stonden namelijk heel wat leuke activiteiten gepland en de weersgoden waren ons goed gezind!

Overdag profiteerden de moni’s en gasten optimaal van dit mooie weer. B3 is daarom naar de markt van Aalter gegaan. C2 bouwde een echte circustent om gek in te doen en B1 hield een heuse zomerbar! Zowel B2 als B3 gingen ook op dropping. Terwijl ze achtervolgd werden, moesten ze proberen om vanop een verre afstand het kampgebouw terug te vinden.

C1 deed het vandaag wat rustiger aan. Ze gingen snoezelen om te genieten van alle rust in het paviljoen. Dit deden ze op Chinese muziek. Ook A1 deed leuke dingen binnen hun thema. Zij gingen namelijk in de moestuin werken om vervolgens een echte koe te melken! Daarmee werd super lekkere milkshake gemaakt, het smaakte enorm!
Om de dag af te sluiten stond er nog een ballonvaart op het programma, een échte ballonvaart! We mochten mee genieten van het opstijgen. Wat een leuke afsluiter van de dag!

Donderdag

Vandaag bleef het zonnetje wat achter de wolken zitten, maar dat weerhield onze gasten niet om op daguitstap te gaan. Elke groep had zo zijn eigen bestemming: B1 ging richting onze eigenste Noordzee, terwijl A2 en B3 gingen zwemmen. C2 ging op circusverkenning in Gent en C1 bezocht een echt pretperk, voor ieder wat wils dus.

A1 hield het vandaag wat rustiger. Na al een super drukke week achter de boeg te hebben, bleven zij een groot deel van de dag gewoon op het domein om verschillende leuke activiteiten te doen. ’s Namiddags konden ze wat uitbollen in de speeltuin. Wat is het leuk om alleen maar blije gezichtjes te zien op kamp!

Na een stevig avondmaal en een (voor de meesten) vrij rustige avondactiviteit kropen de gasten moe maar voldaan in bed. Morgen nog eens alles geven, we hebben er super veel zin in!

Vrijdag

De laatste volledige dag op kampweek 3 al, wat gaat de tijd toch snel! Iedereen had weer super veel gepland, dus het werd weer een actieve, maar leuke dag.

Zo ging B1 in de voormiddag zwemmen naar Rozenbroeken in Gent. C2 hield een heuse volksspelenvoormiddag, waarbij ze bijna letterlijk terug in de tijd gingen! Sommige andere groepen gingen winkelen of naar de speeltuin. Ook de gekende waterspelletjes passeerden de revue. In een wedstrijdje kubben speelden B2 tegen B3 elkaar.

De dag afsluiten deden we met de alom bekende Bloemenstadfuif. De deelnemers en moni’s konden genieten van een lekker drankje, terwijl ze verschillende hapjes kregen voorgeschoteld. De avond was pas echt geslaagd wanneer enkele deelnemers konden dj’en. Ze mochten namelijk zelf kiezen welke liedjes door de boxen knalden. Wat een geslaagde dag!

Zaterdag

Om de laatste dag van de kampweek in te zetten, ging B1 snoezelen en C2 ging nog naar de speeltuin. De jongens van B3 sliepen lang uit, want zij hadden er een heel intensieve week op zitten.

Als middagmaal kregen we hotdogs voorgeschoteld, beter konden we de kampweek niet afsluiten, want niet veel later kwamen de bussen al toe. Verschillende deelnemers hebben wel een traantje gelaten. Toegegeven, er waren ook wel wat monitoren die het moeilijk hadden. Gelukkig zien we elkaar snel weer op een volgend kamp, tot dan!

Reageer