Blog

hoofdkamp week 7 Kasterlee

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Maandag

Het was zover. De gasten kwamen aan op onze kampplaats in de hoge rielen in Kasterlee. Met enkele monitoren stonden we ze op te wachten om samen naar ons kamphuis te gaan. Ondanks de grijze wolken had iedereen er veel zin in. 

Ze installeerden zich allemaal in hun kamers en dan kon het kamp helemaal van start gaan. Elke groep begon met hun acticviteit.
Zo ging B1 aan de slag met hun eigen gazenbord en maakten ze talrijke versiering voor het gebouw.

Bij B2 haalden ze hun beste speurneus naar boven ze gingen op zoek naar de mogelijke dader van de misdaad. Het grote cluedo werd dan ook een succes. Ze sloten da avond ook af met een leuk optreden in de zomerbar.

Bij B3 leerden ze elkaar kennen door allemaal spelletjes te spelen en gingen ze met de go-cart en bakfiets het domein verkennen. 'S avonds gingen ze met z'n allen gezellig naar de zomerbar waar ze genoten van wat live muziek.

Bij A knutselden ze dan weer gezellig samen en was er de inleiding van hun thema sprookjes.

Kortom alweer een dag met veel leuke activiteiten. Tijd om allemaal naar bed te gaan en de lichten uit te doen. Klaar voor morgen een nieuwe dag.

Dinsdag

Onze gasten waren al vroeg uit de veren om aan de volgende kampdag te beginnen.

B1 deed een grote zoektocht naar schatten op het domein. Ze moesten dan ook goed samenwerken om de schatkaart te kunnen ontcijferen en de schat te vinden.

Bij B2 startten ze de dag rustig met allemaal gezelschapsspelletjes en B3 ging met de gps op zoektocht.

Bij onze kleinsten werkten ze vandaag rond de drie biggetjes, het waren op het einde van de dag echt kleine vuile varkentjes. Ze deden vuil spel en mochten door de modder rollen. Echt pure pret.

In de namiddag gingen B1, B2 en B3 samen naar de binnenspeeltuin. Een heleboel pret en avontuur dus. B2 en B3 sloten de dag af met een leuke quiz.

Alweer een leuke dag achter de rug en tijd om de lichten uit te doen en te slapen.

woensdag

Na een deugddoende en welverdiende nachtrust ontwaakte ons gebouw in Kasterlee terug.

B1 haalde het meest avontuurlijke in zich naar boven en beklom de boomhutten op het domein. Klimmen en klauteren ze zijn er echt goed in. In de namiddag gingen ze zich samen ontspannen met B2 in de zwemvijver.

B2 vertrok op de kampplaats met een peer om deze te ruilen op het domein voor heel wat andere dingen. Ze kwamen ze terug me limonade, snoepen, chips, fruitsap, ....

B3 speelde een groot stratego stadsspel. 'S avonds gingen ze samen naar de zomerbar genieten van een live optreden.

A ging vandaag op daguitstap. Zij speelden en amuseerden zich rot in het zwembad. 'S avonds hielden zij in het gebouw een gezellige filmavond.

Zo liep de derde kampdag op zijn einde.

Donderdag

Een nieuwe dag ging van start. Bij B1 werd het lokaal vandaag omgetoverd in een cinema. In de namiddag gingen ze naar het zwembad van turnhout.

Bij B3 en B2 vervulden ze allemaal opdrachten in het spel één tegen allen. In de A groep werd het thema sprookjes verder gezet. Vandaag werkten ze rond Hans en Grietje ze bouwden samen een lekker peperkoekenhuis en moesten in het bos de weg terugvinden naar onze kampplaats.

'S avonds mochten we met iedereen genieten van een dansshow. En zo liep alweer een kampdag op zijn einde.

vrijdag

De dag startte onder een zalige zon vandaag.

B1 speelde schoonheidssalon en genoot van een deuggddoende voormidag en ging samen koken. B3 ging zich vandaag uitleven in de minigolf. Onze kleinsten gingen zich uitleven in de binnenspeeltuin.

In de namiddag speelden we met alle groepen een bosspel samen. Door van de ene naar de andere kant van het terrein te lopen en symbolen en prenten te verzamelen konden ze de andere groepen verslaan.

'S avonds werd de laatste avond met een schitterend feestje afgesloten. Alle groepen vierden samen en dansten de benen los. Ook wat chips en wat frisdrank kon natuurlijk niet ontbreken. Zo eindigde ook deze kampdag en ging iedereen richting bed en gingen de lichten uit op onze kampplaats.

Reageer