Blog

Hoofdkamp Week 2!

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Zondag
Zondag klokslag 14 uur: week 2 gaat van start met 22 zeer gemotiveerde monitoren. De week start met een zonovergoten dag vol enthousiaste monitoren die niet kunnen wachten tot ze kunnen beginnen aan de voorbereidingen voor de hele week. Aan inspiratie dus ook geen gebrek om de kampschema’s te vullen met activiteiten.

Na al deze voorbereidingen stond ons een overheerlijk avondmaal (lees: frietjes) te wachten van de keukenploeg. We hebben de avond afgesloten met een spel en kropen allemaal vroeg in ons bed! Op weg naar de aankomst van onze gasten!


Maandag
Even hard stralen zoals de zon deden onze gasten toen ze maandag om 11u van de bus stapten. Zowel de gasten als de moni’s stonden vol verwachtingen om te beginnen aan de dag.

De groepen begonnen direct met de activiteiten. Zo begon B2 met kennismakingsspelletjes, C met knutselen en speelde B1 met de grote parachute.

Bij C stond alles in thema van de Tour De France, zo knutselde zij de truitjes voor de wielrenners. B1 genoot terwijl van het mooie weertje, speelde waterspelletjes en nam een duik in het frisse water van ons zwembad.

B3 ging vanaf dag één op uitstap. Zij gingen naar Gent om te gaan bowlen en voerden een echt strijd om de overwinning. Uiteindelijk wonnen de meisjes!

Enkel blije gezichten te zien op een zonovergoten dag vol gekke activiteiten.

 

Dinsdag
Iets frisser dan de dag ervoor, begonnen de verschillende groepen met hun activiteit. Alles staat vandaag in het thema Rode Duivels! De spanning voor de match van ‘s avonds was de hele dag te voelen. Het kampterrein was gevuld met de Belgische driekleur.

C knutselde een grote Belgische vlag om te supporteren, B2 maakte tickets voor ons eigen WK dorp en B1 trok het bos in om een groot spel te spelen. Ook onze allerkleinsten, A, zaten niet stil. Zij hebben creatieve knutselwerkjes gemaakt die uiteraard ‘zwart-geel-rood’ kleurden.

B3 vertrok opnieuw op uitstap in de namiddag. Zij zijn zich gaan uitleven in het zwembad Rozenbroeken te Gent.

Om vier uur konden we genieten van heerlijke verse pannenkoeken van onze eigen keukenploeg. De gasten en monitoren hebben hier enorm van gesmuld, merci keukenploeg!!

‘s Avonds veranderde ons kampgebouw in een fantastisch WK Dorp. De gasten en monitoren versierden zich met de Belgische driekleuren en de match was live te volgen op groot scherm. Jammer genoeg hebben de Belgen de overwinning niet kunnen binnenhalen maar dat deed niets met de sfeer. Iedereen was fier op onze Belgen!

 

Woensdag

B3 vertrok voor de derde keer op uitstap. Deze keer gingen ze te voet naar Beernem om daar te kajakken. Na 14 km te stappen en een lange tocht te kajakken was hun energie op, maar hadden een geslaagde daguitstap achter de rug.

C ging met z’n allen de strijd aan voor de titel van de ‘beste bowler’. Zij gingen met z’n allen op uitstap naar de bowling te Ursel. Daar genoten ze van een partijtje bowlen en van een verfrissend drankje.

Hier op het kampterrein was er evenveel energie te bespeuren. ‘s Ochtends deed B1 aan ochtendyoga om alle spieren los te maken, B2 speelde een mega groot één tegen allen spel en A ging zich uitleven op de speeltuin.

Donderdag

B3 ging voor de vierde keer op rij op uitstap. Zo gingen B3 en A met z’n allen naar de zee. Daar genoten ze van het weertje, de zee en van elkaar. 

Ook de andere B groepen gingen op daguitstap. Zo ging B2 en B1 gaan bowlen in Gent en ging B1 bovenop ook nog gaan zwemmen in Rozenbroeken. 

C genoot hier op het terrein van het lege gebouw en speelde met z’n allen waterspelletjes. Ze speelden met waterballonnen, waterpistolen en namen een verfrissende duik in ons zwembad.

Na een drukke dag voor alle groepen keken B2 + B3 samen naar een film en deed B2 een rustige avondwandeling om te bekomen van een fantastische dag.
 

Vrijdag

Vandaag trokken de B1 gasten opnieuw op daguitstap. Ze namen de trein naar Oostende en speelden in het zand en in de zee. Zij genoten van hun laatste volledige dag in week 2!

De andere groepen bleven vandaag een dagje ter plekke. Zo maakte B3 bandjes en knutselde B2 voor de limonadebar met zelfgemaakte limonade!

In de namiddag deed B2 waterspelletjes en namen ze een duik in het zwembad. B3 daarentegen verliet de kampplaats voor een avontuurlijke dropping.

‘s Avonds als afsluiter van een fantastische week openden de B gasten + A een grote limonade bar. Daar waren er verschillende postjes zoals het zwembad, het luchtkussen, een fotobooth, een plaats voor hun make-up te doen en de dansvloer. Samen genoten de gasten van hun laatste avond en keken met een goed gevoel terug naar hun weekje kamp. Op naar hun laatste dag van deze week!

Zaterdag

Voor hun laatste momenten van deze kampweek hebben de monitoren nog toffe activiteiten in petto. Zo deed C een groot één tegen allen spel en ging B1 naar de speeltuin. 

Na een vermoeiende maar positieve kampweek keren onze gasten terug naar huis. De monitoren blijven nog voor een gezellige avond samen! 

Reageer