Blog

Hoofdkamp week 1

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Zondag
Om 14 uur mochten wij 25 enthousiaste monitoren ontvangen. Na het bekijken van het weerbericht stelden we vast dat de zon alvast zin had om de hele week voor ons te schijnen.
‘Wie elke dag straalt, loopt nooit in het donker.’

Wanneer de voorbereidingen van start gingen, begon de spanning te stijgen om de volgende dag de gasten te ontvangen. De monitoren werkten samen aan een origineel en tof weekschema. Activiteiten als yoga, improvisatietoneel, de Belgen op het WK bekijken etc. stonden op de planning.

Maandag
De zon scheen al geringe uren toen we om 11 uur de gasten ontvingen. Iedereen was er klaar voor om er een super week 1 van te maken.

Het lokaal van F1 werd omgedoopt naar een camping en de gasten mochten volop genieten van het mooie weer. G2 mocht de 19e verjaardag van onze moni, Suppha, vieren. Groep E kletste erop los en F2 speelde met waterballonnen en waterpistolen.
‘Jong blijven kan je op iedere leeftijd.’

’s Avonds trokken we onze verkleedkleren aan in thema van de Rode Duivels. Wanneer de Rode Duivels zweetten om de match tegen Japan nog net te winnen, zweetten de gasten en de moni’s omdat het maar niet afkoelde in ons lokaal. Na de overwinning kroop iedereen al een beetje vermoeid, maar vooral voldaan in hun bedje.
‘Lekker slapen en morgen gezond weer op.’

Dinsdag
Niets beter dan met de zon op je gezicht wakker te worden. De vogeltjes floten ons een fijne dag toe en zo ging de 1e volledige dag met de gasten van start.

Jolien verwelkomde E aan de kapel voor een sessie yoga. Gratitute van Ingeborg kreeg een nieuw leven en de gasten werden herboren. De moni’s van F2 vonden hun eigen land uit dat Jansa-anflorobo noemt. ’s Morgens gingen ze op expeditietocht doorheen het land. Daarna mocht men genieten van een sensopathisch spel met onder andere verf en scheerschuim om de masseertechnieken van dat land te ontdekken.

Doorheen de middag was het een heus volksfeest. Bijna alle groepen kwamen samen om waterspelletjes te spelen. Dit zorgde voor de nodige afkoeling.
‘Als de zon straalt, straal terug.’

Terwijl G2 overheerlijke petit beurre taart maakte, mochten het secretariaat en de gasten van F1 genieten van een improvisatietoneel. Iedereen lachte zich een breuk en op deze manier sloten we dan ook de 2e gezellige dag af.
‘De goedkoopste facelift is een glimlach.’

P.S. Mocht het nog niet duidelijk zijn, Ayko en Manon hebben een cursus gevolgd bij Bond Zonder Naam.

Woensdag
Wanneer de nacht ging gaan slapen, ontwaakte Bloemenstad. Dag 3 van week 1 ging van start met alweer tal van activiteiten op het programma.

F1 maakte zich klaar voor een daguitstap naar de zee. Daar genoten ze van het aangegename zeeuwse briesje en van de minder aangename zeeuwse meeuwen.
'Haast kan je inruilen voor zeeën van tijd.'

Gent werd onveilig gemaakt door de enthousiaste bende van E. Zij gingen zwemmen in het subtropische zwembad Rozenbroecken. Het plezier kreeg geen einde, want na het zwemmen mocht iedereen mee gaan bowlen.

G2 bezocht in de voormiddag de markt van Aalter. Daar kochten ze lekkere aardbeien en wafels. Er werd ook aan het secretariaat gedacht, want Ayko en Manon kregen een plantje. Gelukkig gaf men een vetplantje dat bijna geen water nodig heeft. In de namiddag speelden men volksspelen op een van de grasvelden hier op het domein.
'Vriendschap is als een plant, als je er niet naar omkijkt dan vergaat het.'

Op de derde dag werd er ook verder gewerkt aan het land van F2. De gasten mochten genieten van de nationale sporten en men knutselde samen een vlag ineen.

We namen jammer genoeg ook afscheid van onze super toffe keukenploeg en ontvingen in de plaats een even plezierig team. Deze week zijn het de leerkrachten van THHI Tessenderlo die verantwoordelijk zijn voor het lekkere eten. Aan hen hebben we het mooie en vooral nieuwe zwembad te danken. Hierbij nog eens: DANK U WEL TESSENDERLO!'

's Avonds sloten we de drukke dag af met een gezellige zomerbar die F1 organiseerde. Alle groepen kwamen samen en genoten van een chocoladefondue en versgemaakte dipsaus met nachos. Oh, wat hebben we al zin in morgen!

Donderdag

Donderdag is F2 vertrokken op daguitstap naar zee. Ze genoten van een ijsje en kwamen met een mooi kleurtje terug naar het kampgebouw.

E ging picknicken in Aalter en verzorgden de gasten met een 5-sterrenbuffet. Iedereen at er zijn buikje rond.

G2 besloot om ook eens naar Gent te trekken om een balletje te werpen. Het bowlen was een groot succes, de gasten kunnen niet stoppen met erover te praten.
'Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.'

Iedereen met een auto op kamp had geluk, want F1 organiseerde een originele carwashactiviteit. De gasten en monitoren sloegen de handen in elkaar. Met een streepje muziek op de achtergrond begonnen een paar gasten van E spontaan te helpen. De sfeer was er op en top!
'Happiness is driving your car after the car wash.'

Zo sloten we de 4e dag met een positieve vibe af. Wie is er al benieuwd naar morgen?

Vrijdag
De laatste volledige dag met de gasten hadden de moni's een overkoepelende activiteit gepland. Alle groepen kwamen samen om het zangtalent van Fraukes papa te aanschouwen. We zongen mee met liedjes als 'ik heb de zon zien zakken', 'laat de zon in je hart' en 'als marktkramer ben ik geboren'.

Vervolgens kwamen de gasten aan de beurt. Men kreeg de kans om hun talent te tonen aan de anderen. Er deed o.a. iemand Gert van Samson&Gert na en K3 werd gecoverd.

's Avonds keken we, alweer volledig verkleed, naar de kwartfinale van het WK. Tevreden met de overwinning en heel trots op onze Rode duivels gingen we allen gaan slapen.

Zaterdag
Op deze warme afscheidsdag gingen F1 en G2 nog eens gezellig op café, napraten over het super toffe kamp. E ging zich nog even uitleven in de speeltuin en F2 genoot nog wat van het mooie weer.

Vanmiddag aten we nog lekker hotdogs en zo sloten we week 1 met een goed gevoel af. Bedankt om ons te volgen tijdens deze week! Hopelijk hebben jullie genoten van onze avonturen.

Reageer