Blog

hoofdkamp week 5 :-)

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Maandag

Het was zover op maandag kwamen de bussen met onze gasten toe. Vol enthousiasme gingen de monitoren hun gasten van de bus halen, richting hun groep.

A2 ging onmiddellijk aan de slag met knutselen. Ze maakten naambordjes om aan hun eigen kamer te hangen. Zo kon niemand zich vergissen in wie daar sliep. B3 had dan weer het fantastische idee om op dinsdag een glijbaan te bouwen. Ze hadden er al superveel zin in en trokken er samen op uit naar de winkel om de nodige materialen te halen.

B1 en B2 speelden al allerlei activiteiten buiten en B2 sloot hun avond af met een reuze bingo.

Bij B4 gingen ze van start met een spetterende één tegen allen. Door zoveel mogelijk opdrachten te vervullen konden ze allerlei ingrediënten verzamelen voor vuil spel. Even later werd dan ook het startschot gegeven van vuil spel. Lachende gezichten, grappige momenten, .... kwamen al gauw tevoorschijn. Erna konden ze natuurlijk allemaal genieten van een heerlijke en deugddoende douche.

C trok er met z'n allen op uit. Na even wandelen kwamen ze aan op de speeltuin om zich daar even uit te leven.

's Avonds deed iedereen rustig een activiteit binnen want ja, het was zover, de eerste regen in lange tijd viel uit de lucht !!!! Zo liep de eerste dag op zijn einde en ging iedereen genieten van een deugddoende en welverdiende nachtrust.

Dinsdag

De regen maakte terug plaats voor de zon en de tweede kampdag kon starten.

B3 ging onmiddellijk aan de slag met hun bouwmaterialen om hun fameuze glijkbaan te bouwen. En wees maar zeker dat dit pure waterpret werd. De hele dag door slierden er verschillende groepen van boven naar beneden en konden de lachende gezichten niet meer geteld worden.

B1 ging een spel spelen in het donker. Zij toverden de zolder om tot een donkere ruimte en leefden zich daar naar lieve lust uit.

C ging op daguitstap naar de Brielmeersen waar werd gezond, gespeeld en met het treintje werd meegereden.

Voor B4 stond er dan weer een uitstapje naar de Burger King op het menu, euh, op het programma. 

Ook het springkasteel, de trampoline en het zwembad hebben vandaag hun dienst bewezen. Het zwembad deed dan ook verschillende keren dienst om iemand in te gooien. Wat verfrissing tijdens de warme dagen kan natuurlijk ook geen kwaad.
's Avonds had iedereen behoorlijke honger en werden de knorrende magen gevuld met spaghetti. Heerlijk smullen !!

Zo liep ook de tweede kampdag op zijn einde en was het tijd om de lichten in ons kampgebouw uit te doen.

Woensdag

Alweer startte de kampdag onder een stralende zon. Verschillende groepen trokken vandaag op daguitstap.

B1 trok naar Gent en leefde zich uit in de bowling, maar dat was nog niet alles. Erna gingen ze samen naar de tuin van Kina om daar te genieten van het mooie weer.

B2 trok naar de boerderij en ging de boer en boerin een handje helpen. Zo mochten ze de stallen van de koeien en paarden helpen uitmesten, met de tractor van de boer meerijden, kalfjes melk geven en vooral met volle teugen genieten.

B3 is echt een hele dag op uitstap. Ze vertrokken deze ochtend naar de blaarmeersen om daar wat te genieten van het mooie weer. Na al dat genieten was het tijd om de benen te strekken en een balletje te gooien, ook zij gingen bowlen. Na een hele dag op tocht te zijn moet er natuurlijk ook gegeten worden dus gingen ze samen kokerellen op Maxine haar kot. kortom een boeiende, vermoeiende maar vooral leuke dag want zij kwamen net voor bedtijd terug aan.

En alsof er nog niet genoeg gebowld werd, ging ook C gaan bowlen. Zij trokken naar Ursel voor zo'n gezellige middag.

Terwijl iedereen op uitstap was hadden A2 en B4 het kampterrein voor zich alleen. Genietend van de rust sprongen ze op de trampoline en het springkasteel, genoten van het mooie weer, zelfs het zwembad bleef niet leeg. 

Een echte vermoeiende dag dus vandaag maar vooral een dag waarop iedereen hard genoten heeft. We zijn klaar voor morgen een nieuwe stralende dag.

 

Alweer startte een nieuwe kampdag onder een stralende zon. Niks zo leuk als op deze manier de kampdagen te kunnen starten.

Deze voormiddag haalde C hun grootste knutseltalent naar boven. Ze knutselden samen vissen om van hun lokaal een echt aquarium te maken. Dit leidde dan ook tot een mooie onderwaterwereld. In de namiddag ging een deel van de groep naar de bingo in Aalter en het andere deel ging winkelen om lekkere hapjes te koken. Ze sloten de avond af met gezellig snoezelen.

A2 ging vandaag op daguitstap. Zij trokken samen naar de cinema in Gent, daarna gingen ze picknicken en in de namiddag was het tijd voor wat verfrissing in het zwembad. Moe maar voldaan keerden ze 's avonds terug richting ons kampgebouw.

B1 ging vandaag voor een heel grote uitdaging. Zij maakten hun eigen film over een koningspaar, echt spannend dus. 's Avonds zochten ook zij verkoeling in het zwembad na al dat zweten.

B2 ging deze voormiddag winkelen om 's middag een reuze diner te doen. Ze maakten lookbroodjes als voorgerecht, als hoofdgerecht maakten ze een heerlijke lasagne en als dessert een overheerlijke cake. In de namiddag zochten ook zij de nodige verkoeling op door waterspelletjes te spelen.

B3 verwende zichzelf in de voormiddag. Daar hielden ze een grote welness en mocht iedereen zichzelf en elkaar scminken. In de namiddag speelden ze een spel in Ikea. Eens aangekomen terug op het kampterrein bleef niet iedereen droog. Tijd voor waterspelletjes dachten ze dus.

B4 ging in de voormiddag op zoektocht. In de namiddag gingen ze samen op uitstap, ook zij gingen eens langs de Ikea om samen te genieten van een softijsje.

Zo liep de vierde kampdag op zijn einde en kon iedereen in alle rust richting bed.

Vrijdag

De laatste volledige dag van kamp was aangebroken, de laatste activiteiten werden voorbereid en uitgevoerd, er werd al gesproken over het maken van de valiezen, ... Toch lieten we het niet aan ons hart komen en gingen we er nog een dag volledig voor!

A2 kreeg een opleiding tot politieagent en ging nadien de sfeer opsnuiven in de zomerbar de Zwaaikomhoeve. Gezelligheid gegarandeerd want ook B2 liet zich daar verschijnen om een aperitiefje te drinken. C genoot in de voormiddag van het luchtkussen, de trampoline en de muziek die door de boxen klonk: feest gegarandeerd! In de namiddag genoten ze van de dieren in de kinderboerderij. B3 was de hele dag druk in de weer met de voorbereidingen voor de B3-show 's avonds. B4 ging geo-cachen en naar de bowling.

's Avonds was er een heus volksfeest. Het ging van start met de B3-show en mondde uit in een zomerbar/fuif. Moe maar voldaan kroop iedereen in bed!

Zaterdag

Zaterdag verlieten alle gasten met een glimlach, en een enkele traan het kampterrein. Aan de reacties te zien, was het een geslaagd kamp!

Hopelijk tot volgend jaar!

 

Reageer