Blog

G weekend

Geschreven door Werkgroep Meerderjarigen op Reageer als eerste

Carnaval, toeters en bellen, een feest dat je ofwel begeert ofwel niet zo heel heel leuk vindt. De carnavalfamilie van het G-weekend koos voor de eerste optie: verkleden, feest en confetti!

Op vrijdagavond konden de gasten al een eerste keer kennis maken met de enige echte prins Carnaval! Met groot applaus ontvingen we de prins en we luisterden naar zijn verhaal. Hij vertelde ons over zijn feest en gaf toe dat hij een beetje zenuwachtig was, aangezien de rest van zijn familie morgen kwam. Gelukkig had mevrouw kangoeroe een  Geweldig idee om de prins gerust te stellen: een heus sensomotorisch spel om een beetje te laten ontspannen. Ook de moni’s lieten zich helemaal gaan en –naar goede gewoonte- bleef het scheerschuim dan ook niet beperkt tot aan de handen.
Rustig als we allemaal waren geworden van het sensomotorisch spel, besliste de spotify-lijst om er toch nog een beetje G-energie in te steken die avond. De gasten brulden mee met liedjes van spring, Samson en Gert en natuurlijk konden de typische carnavaldeuntjes er ook niet aan ontsnappen.
Een perfecte afsluiter van de eerste dag dus!

Zaterdag na het ontbijt kwam prins Carnaval opnieuw langs: hij had zoveel stress dat hij ziek is geworden! Gelukkig waren er apothekers aanwezig die perfect wisten wat de prins nodig had. Er was alleen één probleempje: het medicijn dat hij nodig heeft is enkel verkrijgbaar in Nederland en verboden in België. Gelukkig konden we rekenen op het smokkel-talent van de G-gasten. Ze haalden het medicijn in Nederland, konden de douane te slim af zijn –of maakten gebruik van hun corruptheid- en slaagden erin om het medicijn tot bij de prins te brengen. En dat allemaal in het koude winterweer: hoog tijd dus om gezellig op te warmen en lekkere, zeker genoeg Gekruide, spaghetti te eten.
In de namiddag waagden een paar gasten zich terug aan het koude winterweer, maar vervoegden al snel de rest om mooie carnavalsmaskers te maken, bingo en een carnaval/schlager-muziekquiz te spelen, plezier verzekerd!
Na het eten van de befaamde croque-monsieur kwam prins Carnaval opnieuw langs. Hij zag er nog steeds niet volledig genezen uit en zocht iemand die hem zou kunnen vervangen op het Carnavalsfeest. De gasten leefden zo met hem mee dat hij na een knuffelaanval terug in zijn bed kroop in de hoop zich de dag nadien toch iets beter te voelen. Ondertussen gaven de gasten het beste van zichzelf tijdens een Geweldige talentenshow om zo een nieuwe prins Carnaval te vinden.
Resultaat: een onbesliste jury en 20 nieuwe prins Carnavallen! Na een klein bezinningsmomentje met het “De dag is weer voorbij gevlogen, slapers kruipen in mijn ogen”-lied kropen de gasten moe maar voldaan weer onder de wol.
Aangezien de kersverse prins Carnavallen ook een koninklijk ontbijt verdienen, kon iedereen genieten van ei met spek op hun boterham, smullen! Na het heerlijke ontbijt ging het grootste deel van de groep een wandeling maken in de omgeving van de manège. Het zonnetje zorgde ervoor dat niet iedereen een ijsblokje werd en we ontdekten dat het weggetje tussen de maïsvelden toch lekker smal was. Dicht bij elkaar lopen was de boodschap, lekker warm!
Het andere deel van de groep bleef in de manège en deed allerlei opdrachtjes (van cocktailpong tot een heuse fotoshoot) om hun prins-Carnaval-oorkonde officieel te maken met echte Carnavalsstickers. Natuurlijk verdienden de wandelaars deze ook door hun  G-avontuurlijke wandeling.

Het laatste middagmaal was aangebroken: hotdogs! Inclusief lekker veel gebakken ui –dat moeten de leefgroepen geroken hebben, sorry! Na de siesta laadden we de bus in en kwam de prins nog één keer langs. Hij voelde zich een stuk beter en bedankte ons voor de goede zorgen. Daarna overhandigde hij de oorkondes en wenste ons een goede terugreis.

De carnavalsfamilie telt nu 30 enthousiaste carnavalfanaten extra en de prins is weer helemaal gezond: van een geslaagd weekend gesproken!

Een dikke merci aan alle Geweldige, Geniale G-Gasten, ofwel prins Garnavallen!

Reageer