Blog

Daguitstap Diksmuide

Geschreven door Bloemenstad VZW (Blog) op Reageer als eerste

Zondag 13 mei was het eindelijk zo ver! Een uitstap waar vele gasten en de monitoren erg naar uitkeken! Op 13 mei gingen we naar het historische Diksmuide om wat goede, oude herinnering op te halen! Hoe ziet ons oude kampgebouw er nu uit? Is Diksmuide nog altijd hetzelfde of zijn er hier en daar al dingen veranderd? 
Ook voor de monitoren die de spetterende tijd in Diksmuide nooit hebben meegemaakt, was het wel een beetje spannend. Na vele leuke verhalen over de tijd in Diksmuide, waren ook zij benieuwd hoe het er daar uitzag.

Om 9uur vertrokken we met een leuke bende van 9 gasten en 3 monitoren richting Diksmuide. Op de heenrit naar Diksmuide hadden we maar 1 doel: Als eerste de IJzertoren spotten! Na lang wachten, kwam hij eindelijk tevoorschijn! Een teken dat we bijna onze bestemming hadden bereikt!

Eenmaal in Diksmuide aangekomen, was het tijd om even een frisse neus te halen en de beentje te strekken. We maakten een wandeling in het heraangelegd stadspark en genoten van de frisse wind, de fluitende vogeltjes en de groene omgeving.

Van al dat wandelen begonnen onze hongerige maagjes te snorren. Een teken dat het tijd was om een hapje te eten. We besloten om op de Grote Markt een goed pak friet te eten! De frietjes smaakten enorm!

Nadat we onze buikjes lekker rond hadden gegeten, hadden we terug energie om onze tocht verder te zetten. We wandelden langs mooie binnen baantjes om onze volgende bestemming te bereiken. Namelijk: ’t Buitenbeentje! Het was om fijn om daar nog eens te zijn! We deden een boottocht op de rustige IJzer en zagen Diksmuide vanuit een ander perspectief. Och wat hebben we genoten!

En dan, de kers op de taart! Het oud kampgebouw bezoeken! Het gebouw stond er nog, maar er was wel heel wat veranderd. We konden het natuurlijk niet laten om enkele fotootjes te trekken! ;)

Last but not least genoten we nog van een lekker kopje koffie in een caféetje op de Grote Markt!

We sloten af met het maken van een leuke groepsfoto! Na lang prutsen met de zelfonstpanner! ;) 

De dag zat erop en het was helaas tijd om terug te keren met onze busje! We hebben er weer een mooie herinnering bij!

 

Reageer