Blog

Cinemaweekend B

Geschreven door Bloemenstad VZW (Blog) op Reageer als eerste

Vrijdag

We begonnen ons weekend op vrijdag 7 februari. Voor de meeste monitoren was het nog vakantie, maar onze gasten kwamen zowat rechtstreeks van de schoolbanken.
We spraken aan de achterkant van het station Gent-Sint-Pieters af. Het duurde even voor we elkaar vonden, er was namelijk een licht misverstand. ;) 

Toen we de gasten uiteindelijk vonden, werden we met open armen ontvangen. Dit bedoel ik dan ook letterlijk. Toen we de gasten zagen, liepen ze naar ons toe. Een dikke knuffel, en we konden vertrekken.
We namen de eerste trein naar het verre Kortrijk. Daar stapten we over op de trein naar Roeselare. In Roeselare moesten we even wachten op de bus. Die zou ons tot vlak aan ons huisje brengen. Eerlijk gezegd verliep de rit écht vlot. Als monitoren moesten we bijna niets doen. De gasten waren zó enthousiast dat ze telkens zelf zochten naar het juiste bus- of treinperron. Gemakkelijk voor ons als moni’s. ;) 

Toen we aankwamen was het al laat. Iedereen had honger. We aten dan ook meteen ons buikje rond. Daarna laadden we de valiezen uit.
Wij, als monitoren hadden nog een toffe quiz gepland, maar de gasten waren doodop, van de lastige schooldag en de drukke trein. Ze wouden liever gaan slapen.


Zaterdag

Zaterdagmorgen verliep zoals een gewone kampdag. Het leek bijna alsof we op een échte Bloemenstadweek waren. Jammer genoeg was dat niet het geval.
Na het ontbijt verzamelden we de gasten. We speelden een spel met verschillende opdrachten. Door choco, chips en nog wat lekkers te proeven vonden we onze eindbestemming: de speeltuin. Hier brachten we een tijdje door. Wanneer we uitgespeeld waren keerden we terug naar het huisje. Hier speelden we gekke spelletjes zoals Just Dance, zongen we karaoke en gingen we van start met koken, want het was bijna tijd om spaghetti te eten! Het lievelingseten van enkele van onze gasten.

In de namiddag speelden we een toffe Cinemaquiz, deden we nog wat Just Dance en uiteindelijk was het dan tijd voor het echte werk. Onze eerste film: “Hasta la Vista”.
Voor ‘s avond hadden we iets lekkers gepland. We zouden ons buikje rond eten! Als avondeten kwamen er lekkere hotdogs, maar tijdens de avondfilm “Narnia” kwamen er nog chips, chickennuggets, frikandellen en natuurlijk... frisdrank!

Zondag

Zondag sprongen we al vroeg uit ons bed. We moesten op tijd terug in Gent zijn. We hadden namelijk om 12u al afgesproken met de voorziening.
Er was echter nog een obstakel. Onze goede vriendin, die we ondertussen al allemaal gevoeld en gezien hebben, storm Ciara. Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat al onze goede herinneringen van het weekend niet weggewaaid zijn! Het was niet evident, maar we waren toch mooi op tijd in Gent.
Dan restte enkel nog het afscheid. Net zoals het weekend met een knuffel begon, eindigden we het weekend ook met een knuffel. Daarna ging iedereen zijn eigen weg.

 

Reageer