Blog

BAVO 2018!

Geschreven door Bloemenstad VZW (Blog) op Reageer als eerste

Welkom beste lezer van de blog!

Benieuwd naar hoe het hier op BAVO 2018 is? Volg dan dagelijks onze updates! Onthoudt vooral het volgende: 'Draag je graag crocs, leer je voor meesterkok of hou je helemaal niet van dreadlocks? Allemaal goed en wel! Blijf gewoon gaan en denk af en toe eens OUT OF THE BOKS!'

Dag 1

Het startshot van BAVO 2018 kan gegeven worden! Het is 10:30 en de eerste cursisten komen aan! De groepsbegeleiders en sessiegevers staan te popelen om iedereen te ontmoeten! 

Na een aangename algemene kennismaking werd het tijd om iedereen te verdelen in zijn/haar eigen kleine bavogroepje! De ene werd toegewezen aan de kickboxers en de andere werd dan weer welkom geheten door de groepbegeleider van de lichtgewichten! 

Na een lekkere broodmaaltijd was het tijd om aan de eerste sessies te beginnen! Op het programma stonden: diversiteit, communicatie en sport en spel! Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, hieronder een paar sfeerfotootjes. 

Na een drukke namiddag was het tijd voor een rustigere activiteit. De groepsbegeleiders kregen de kans om te schitteren op het podium. Het was namelijk tijd voor de inkleding van het thema... het toneel! 

Om 22 uur was het zover! De eerste twee battles van de week! Groepbegeleider Laura nam het op tegen Dara en Jannes ging het duel aan met Seppe. Er werd geld ingezet en het publiek was er klaar voor! 

Tromgeroffel... De winnaars zijn: Laura en Seppe! Proficiat jullie gaan door naar de finale! 

Na een geweldig feestje kroop iedereen moe maar voldaan zijn/haar bedje in! 

Dag 2

Na een stevig ontbijt vlogen we er onmiddellijk in! Deze voormiddag stond op het programma voor de helft van de groep: Manuale expressie en EHBO! Voor de andere groep stonden volgende sessies op de planning: EHBO en inkleding activiteit! Van al dat doen en denken, begonnen de maagjes als goed te grommen! Tijd voor Power Food!

Even een dankwoord tussendoor: Dank u keukenploeg voor de heerlijke lasagne! 

In de namiddag werd onze conditie op de proef gesteld bij drama & expressie. We konden dansen, springen, zingen en volledig losgaan! Ook speluitleg kan niet ontbreken op een BAVO want spelletjes zijn wel zeer belangrijk in een jeugdvereniging! Daarna werd het tijd om de stembanden de smeren, het was namelijk tijd om muzikale expressie te volgen. 

Na de croque-monsieurs konden we eens kiezen tussen verschillende sessie's om daarna ons volledig te smijten voor de batlles van de dag! Liv en Pritilata namen het tegen elkaar op om in 1 minuut zoveel mogelijk te springen met een springtouw, Pritilata werd bekroond tot winnaar. Vervolgens kwamen Wim en Maxim binnengelopen, de 20 frikandellen lagen al te bibberen. Het was de bedoeling om ter eerst elk 10 frikandellen binnen te spelen, het publiek werd helemaal wild maar Wim moest toch het onderspit delven tegen Maxim! 

Na het slaapliedje van Valeir kropen we snel in ons bedje om uitgeslapen te zijn voor de volgende dag!

Dag 3

Na een stevige cursusdans en natuurlijk een stevig ontbijt begonnen we aan onze dag!

Voor we konden beginnen aan de integratie, stond de sessie kampvaardigheden nog op het programma. We leerden dingen zoals tanden poetsen, begeleiden van het toiletmoment en scheren. 

Vandaag mogen we een eerste activiteit organiseren voor onze medecursisten. De koppen werden bij elkaar gestoken voor een leuke en uitdagende activiteit. De stress kwam natuurlijk na het middageten, want dan was het zover!! We konden eindelijk aan de activiteiten beginnen. Deze activititeiten werd dan achteraf geëvalueerd door hunzelf, de medecursisten, de groepsbegleiders en de verantwoordelijke sessiegever. Voor velen was het een heel leerrijke dag vol plezier, gezonde stress, gelach, gebrul en natuurlijk niet te vergeten vol STADIUM! (de cursisten zullen dit graag voor jullie uitleggen indien jullie niet weten wat dit inhoudt!). Hier nog enkele sfeerfoto's!

Vanavond werd er terug wat tijd vrijgemaakt voor verschillende keuzesessies zodat iedereen zijn verwachtingen ingelost konden worden. Op de planning stond onder andere SMOG, snoezelen en sensopatisch spel. 

Vandaag was het ook weer tijd voor een nieuwe battle! Eveline en Arne namen het tegen elkaar op! Eveline kon eerder dan Arne vier-op-een-rij maken dus zij ging door naar de finale! Proficiat! Ook Ibe en Bo namen het tegen elkaar op! Zij moesten zo snel mogelijk met een ovenwant M&M's op kleur sorteren. En ja hoor, Ibe gaat door naar de finale! 

Tot morgen!

Dag 4

De vermoeidheid begint bij sommigen al om het hoekje te loeren, maar niet getreurd het wordt een drukke dag dus in slaap dommelen zit er niet in! 

Vandaag kwamen de volwassenen op bezoek! Oooh wat was dit spannend! We ontvingen de gasten met een lekker kopje warme koffie. Nadien stonden er tal van leuke activiteiten op het programma georganiseerd door onze cursisten. Voor de E groep stond een stevig zoektocht in het bos op het programma. Ook moesten ze allerlei opdrachten uitvoeren om tijdens het Kersspel al het materiaal te verdienen om de kerstboom te kunnen versieren. De F groep ging dan weer knutselen en snoezelen. Ook voor de D groep stond een knutselactiviteit op het programma. Zij gingen aan de slag met kurk, papier en verf. We sloten de dag af met een heerlijke hotdog! 

Ook vandaag stond er weer een leuke avondontspanning gepland! Maar deze avond mocht het net iets gekker zijn, net iets wilder zijn en net iets specialer zijn! Het was namelijk tijd voor het wel bekende balboekje! Bedankt Toon om de 15de editie in goede banen te leiden! Het was weeral eens fantastich! 

Dag 5

De laatste volledige dag! Maar niet getreurd vandaag wordt weer druk druk druk! 

Om 11 uur was het zo ver... de jongeren kwamen één voor één toe met de bus. Het was gezellig druk hier in Maria-Aalter! Ook vandaag stonden weer tal van originele activiteiten op de planning. Voor de C groep stonden volgende activiteiten gepland: stevige toch op een onbewoond eiland richting het Bloemenstadkamphuis, het grote zoo-spel, een memorie, sensopatisch spel en snoezelen. B1 speelden een groot indianenspel. De B2 groep speelde een spel in het bos en leefde zich uit met het muzikaalpak dat de cursisiten hadden gemaakt. De B23 groep werd dan weer opgeroepen door de FBI om een ontvoering te helpen oplossen, ook moesten ze mee met de dedectieven een moord ontrafelen. Moe maar voldaan keerden de gasten terug naar huis. 

Ook deze avond mocht het net een tikkeltje speciale zijn, het was namelijk de laatste avond. Deze avond stond...... het Bloemenstadtoonmoment op de planning! Iedereen begon ijverig zijn/haar act voor te bereiden. Het was zoals gewoonlijk weer fantastich! Bedankt Amelie, Djoren, Nick en Astrid om alles van jullie zelf te geven en dit in elkaar te boksen! Ook bedankt aan alle cursisten om zo iets schitterends te brengen! 

Tijdens het Bloemenstadtoonmoment was het ook tijd voor de finalebattles! De 6 finalisten namen het tegen elkaar op! Zij moesten om ter snelst 3 bekers water leegdrinken! Ibe, Maxim en Pritilata gingen door naar de finale! De gene die het snelste foutloos het slaaplied van Valeir kan neerschrijven was de ultieme winnaar! 

Tromgeroffel.... Proficiat Pritilata! 

Na een geweldig feestje kroop iedereen moe maar voldaan zijn/haar bedje in! 

Dag 6 

BAVO 2018 is aan zijn eind gekomen! Het was weer een fantastische editie! Hopelijk zien we jullie allemaal terug deze zomer op kamp of op een andere activitieit/weekend! Jullie zijn één voor één heel bijzonder! 

Onthoud: Ja jou zal ik missen als ik straks naar huis toe ga, ja jou zal ik missen de heimwee achterna! Straks ben ik verloren dus laat alsjebleif snel iets van jullie horen! Tot snel! 

Als laatste: Dank u Ayko om alles zo goed op te volgen, dank u sessiegevers om alle sessies zo aangenaam mogelijk te maken, dank u groepsbegeleiders om iedereen zich zo te laten thuisvoelen, dank u cursisten voor alles! 

 

Reageer