MOVE-week Lummen

Op MOVE dat is... Op ontdekking gaan in een voorziening, uit je comfortzone stappen, quality time met de moni's, allerlei toffe activiteiten op en buiten het domein, ... Gewoonweg een fantastische week beleven met Bloemenstad!

 

MOVE?!

MOVE staat languit voor MOnitoren op VErplaatsing. Doorheen het jaar zijn er weekends, uitstappen en kampen in de verschillende vakantieperiodes. Maar naast de activiteiten op locatie, kiezen we ook bewust voor kampen en activiteiten in de voorziening waar onze deelnemers begeleid worden. Zo gaan onze moni's op MOVE!

Een bijzondere ervaring om van heel dichtbij kennis te maken met de leefgroepwerking en de deelnemers in hun vertrouwde omgeving nog beter te leren kennen. Daarnaast kan men in de voorziening vaak gebruik maken van allerlei materialen of ruimtes die we vaak op kamp niet hebben (snoezelruimte, binnenspeeltuin, kookatelier, ...). Zo zijn de activiteiten op MOVE nét dat tikkeltje specialer!

De deelnemers van MOVE eten in de leefgroep en overnachten in hun eigen bedje in de vooziening. De opvoeders staan in voor de ADL-momenten. De moni's van Bloemenstad voorzien activiteiten in de voormiddag en namiddag en eventueel ook eens een avondactiviteit. De moni's overnachten samen in een comfortabele ruimte (vergeet zeker je luchtmatras of slaapmatje niet!) en uiteraard zijn er ook douches ter beschikking. Kamperen in de voorziening!

Eten doen de moni's meestal apart met de moniploeg, maar 1 maaltijd per dag schuiven ze mee aan in de leefgroep. Zo kan je ook eens zien hoe de opvoeders zo'n tafelmoment aanpakken en maak je eventjes deel uit van de leefgroep.

's Avonds is er quality time met de moni's: afwerken van de laatste voorbereidingen voor de activiteiten van de dag nadien, knutselen van inkleding, een spel spelen met de moni's, samen chillen, ... Op & top sfeer!

 

Wat & hoe?

  • Kamplocatie MOVE Lummen: MFC Sint-Ferdinand (Sint-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen)
  • Start voor moni's op maandag 9 april rond 11u.
  • Eind voor moni's op vrijdag 13 april in de namiddag.
  • Verschillende kampgroepen kinderen en jongeren (vooral B1, B2 en B3). Lees hier meer over de verschillende groepen.
  • Astrid Vander Plaetse is tijdens de MOVE-week kampverantwoordelijke. Bij Astrid kan je met al je vragen terecht!
  • Monitoren blijven overnachten in de voorziening. 


Voor wie?

Iedereen die zin heeft om zich te engageren als moni kan inschrijven. Ook als je net de basisvorming gevolgd hebt in de kerstvakantie, kan je inschrijven om eerste keer mee te gaan als moni. Een ongelooflijk boeiende (en toffe!) ervaring gegarandeerd.

Wie dat wil, krijgt de kans om zelf ook een activtieit voor te bereiden en te leiden. Zo kan je meteen al je moni-skills inzetten!

 

Kostprijs?

Monitoren gaan gratis mee op MOVE.

 

Hoe inschrijven?

Inschrijven doe je door onderstaand invulformulier in te vullen en op 'verstuur' te klikken. 

Vanaf maandag 18/12 tot vrijdag 22/12 openen we de inschrijvingen. We zijn op zoek naar ongeveer 12 enthousiaste moni's om er een geslaagde MOVE-week van de te maken!

Ten laatste rond februari laten we je weten of je al dan niet mee kan op MOVE. Vanaf dan kan je de MOVE-week definitief reserveren in je agenda!

 

Schrijf je hier in!