MOVE ALL IN: week 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOVE ALL IN (20 - 24/08/2018)

Naast de kampen en vakanties op locatie, organiseren we ook MOVE. Dit is languit 'MOnitoren op VErplaatsing'. Tijdens die week gaan er monitoren naar een voorziening waar zij activiteiten aanbieden aan de bewoners en hen een onvergetelijke week bezorgen!

Tijdens week 8 organiseren we een MOVE-week in MFC Sint-Jozef in Gent. Kinderen en jongeren van MFC Sint-Jozef zullen dus de kans krijgen deel te nemen aan MOVE. Daarnaast krijgen ook een aantal kinderen en jongeren uit de buurt (met of zonder beperking) de kans om deel te nemen. Zo komen we tot MOVE ALL IN waarin samen spelen, vakantiesfeer en genieten centraal staan.

Monitoren krijgen de kans om de voorziening van binnenuit te leren kennen. Je kan gebruik maken van het domein, verschillende ruimtes, ... maar je kan ook eens van gedachten wisselen met opvoeders, tips vragen aan opvoeders, ...  Je hebt ook iets meer vrije tijd met de moni's (in vergelijking met een gewoon kamp) die je kan gebruiken om inkleding te knutselen of een zot spel in elkaar te steken. Boeiend en tof tegelijk! Voor monitoren voelt MOVE een beetje aan als kamperen in de voorziening

 

We gaan deze keer ALL IN! 

Inclusie is nog een stap verder dan integratie. Bij integratie is het de persoon met een beperking die zich in de maatschappij moet integreren. Bij inclusie moet ook de maatschappij inspanningen doen. Tweerichtingsverkeer dus.

In feite is het simpel: overal en altijd moet een persoon met een (verstandelijke) beperking hetzelfde leven kunnen leiden als alle andere burgers.

Dit idee past binnen de missie en visie van Bloemenstad. Het is onze maatschappelijke opdracht om ook in te zetten op inclusie en daarom zetten we MOVE ALL IN op poten!

 

Praktische info

  • MOVE in MFC Sint-Jozef (Ebergiste De Deynestraat 1 - 9000 Gent)
  • Start voor moni's op maandag 20 augustus om 10u
  • Eind voor moni's op vrijdag 24 augustus om 18u
  • Activiteiten in voor- en namiddag en eventueel ook eens een avondactiviteit (van een uitstap naar zee tot een stadspel in centrum Gent tot gaan zwemmen aan de Blaarmeersen tot ...)
  • Naast de activiteiten krijgen monitoren ook de kans om 's avonds mee te eten in de leefgroep. 's Morgens en 's middags eet de moniploeg samen.
  • 's Avonds is er quality time met de moni's (afwerken voorbereidingen activiteiten, inkleding knutselen, samen chillen, ...)
  • Overnachting in de voorziening (breng luchtmatras en slaapzak mee!)
  • Gratis deelname voor monitoren

Schrijf je hier in!

Voor je verder gaat, hebben we nog een aantal belangrijke richtlijnen. Schrijf je enkel in wanneer je hieraan voldoet!

Neem gerust je tijd om je zomerplanning te bekijken. De eerste deadline om in te schrijven loopt tot woensdag 25 april. Hierna kijken we welke weken we moeten sluiten en volzet zitten. De weken die nog niet compleet zijn, worden dan opnieuw opengesteld met een nieuwe deadline.