Blog

Teletijdmachinekamp

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

Vandaag was het zover! Na een voorbereidingsdag onder monitoren, kwamen de jongste Bloemenstad-deelnemers aangestormd. We gingen onmiddellijk van start met een introductie van professor Anne. Anne maakte samen met haar professor-assistenten een heuse teletijdmachine. En die moest uiteraard getest worden! Professor-assistent Ayko nam een sprong in het onbekende en ging naar de toekomst. Ze ontdekte daar hoe ze leven, eten, ... en besloot om de deelnemers hierin mee te nemen. Ze aten (blauwe!) toekomstpuree, verzamelden ingrediĆ«nten voor heuse toekomstproefjes en maakten hun eigen zeep. 's Avonds fietsten we het (groooooooote) domein rond met de bakfiets en go-cart om de dag af te sluiten met een rustgevend verhaaltje. 

Slaapzacht & tot morgen!

 

Woensdag keerden we terug naar de tijd van de ridders & prinsessen. We kregen een heuse opleiding tot ridder of prinses. De prinsessen zagen er verbluffend uit en de ridders waren opperstoer! Het warme weer bracht ons in de namiddag naar de zwemvijver waar we ons allemaal te pletter amuseerden met de reuze-boot. Plezier gegarandeerd! 's Avonds was er plaats voor wat onstpanning met Frozen en de bijhorende prinsessen-cupcakes. Een vermoeiende maar leuke dag!

Ook de monitoren moesten eraan geloven. Ze werden prachtig geshminkt door de gasten. Een waar staaltje kunst!

Op donderdag nam Zakki ons mee naar het leger. De tijd waar iedereen soldaat werd, leerde sluipen en er kampen gebouwd moesten worden voor de vijand. De deelnemers werden gedoopt tot ware soldaten en moesten zich volledig camoufleren. Die missie was alvast geslaagd! In de namiddag volgde de geurilla-dropping. We werden in twee groepen verdeeld en ergens op het domein gedropt. Om ter snelst moesten we terug tot aan het kampgebouw geraken om daar de vlag te pakken. Alleen... onderweg kwamen we soldaten tegen die ons terug konden sturen. Uiterste opmerkzaamheid en stilte was dus nodig. Eeeeeeennnn.... *tromgeroffel* dat is gelukt! De gasten waren nog nooit zo stil en waanden zich echte soldaten en slopen tussen de struiken en de bomen! Opnieuw was de missie geslaagd!

Vrijdag toverde Zakki een oermens uit de teletijdmachine. 'A-eu' was haar naam en zij nam ons mee in haar wereld. De jongeren deden een heuse avonturentocht, zochten de ontsnapte oertijd-dieren en namen een laatste duik in het frisse water. Als kers op de taart (of beter gezegd op de week) werd de dag afgesloten met een muzikaal pakket en een bijhorend feestje. De mondjes, armen en benen stonden niet stil. Er werd gedanst, gesneukeld van de snoeptaart, gezongen, ... Moe (lees: heel moe) vielen de jongeren snel in slaap.

De volgende dag kwam het afscheid veel te snel. Er werden nog wat bosspelen gedaan en we sloten de (zaligste) week (ooit) af in de plaatselijke zomerbar.

De monitoren hielden grote kuis in het gebouw maar konden ook genieten van wat ontspanning en haalden leuke verhalen en herinneringen op! 

Reageer