Blog

Hoofdkamp week 7

Geschreven door Bloemenstad VZW op Al 2 reacties

 

Hier zijn we eindelijk (weliswaar met een beetje vertraging) met een kort verslagje over hoe de week tot nu toe verlopen is. Alvast veel leesplezier!


Zondag 13 augustus 2017


Yes, het is zover de start van een nieuwe maar jammer genoeg ook laatste kampweek. Om 14 uur kwamen de 27 enthousiaste monitoren toe die van deze week een topweek zullen maken. We begonnen met een korte kennismaking, want ook voor ons waren er weer een aantal nieuwe gezichten. Vervolgens werden ze ingedeeld in hun groepjes en gingen ze aan de slag: kampschema’s werden gemaakt, themalokalen werden aangekleed en natuurlijk werden ook de gasten overlopen.


’S Avonds was er tijd om elkaar nog beter te leren kennen en nog wat te ontspannen voor we aan de drukke week gingen beginnen.


Wij hebben er alvast super veel zin in!


Maandag 14 augustus 2017


Het zonnetje scheen en de laatste voorbereidingen werden getroffen. Daarna was het vol ongeduld afwachten tot we de bus(jes) de lange oprit zagen oprijden. En ja hoor daar waren ze eindelijk, door de file was het een beetje later. Het was een blij weerzien en ze vlogen er al meteen in met het uitpakken van de valiezen. Kort daarna was het al tijd voor het middagmaal, op het menu stond wortelpuree met worst.


Na het middageten was het voor sommigen tijd om even te bekomen op bed na een lange busrit, andere begonnen al meteen met hun activiteiten. ‘1 tegen allen’, kennismakingsspelletjes, bosspelen enzovoort. Wat is het heerlijk om weer al die lachende gezichten te zien rondlopen op het domein.


Dinsdag 15 augustus 2017


We werden wakker gemaakt door donder en bliksem, er bestaan natuurlijk leukere manier om wakker te worden maar we lieten het niet aan ons hart komen. Rond 11 uur kwam het zonnetje er eindelijk door en begon het grasveld voor het gebouw weer vol te lopen. C2 vertrok met de trein op daguitstap naar Brugge.
De keuken maakte spaghetti klaar, maar niet voor B2 want zij gingen hun eigen potje koken (die naar hun mening nóg lekkerder was dan die van keuken).


In de namiddag gingen B1/11 en B3 gaan zwemmen, keek A2 een film (madagascar om in het Afrikaanse thema te blijven) en C1 deed een sensopathisch spel. Een goed gevulde namiddag en veel blije gezichten .
Na het avondeten maakten de gasten van B3 zich klaar voor een dropping en sloot C2 hun avond af aan het kampvuur. Na C2 was het de beurt aan B2 om aan het kampvuur te gaan zitten, met de gitaar bij de hand werden de bekendste kampvuurliedjes gezongen.


Gezelligheid troef hier op bloemenstad!

 


Woensdag 16 augustus 2017


Vandaag was het hier enorm rustig, vijf van de zeven groepen gingen op daguitstap. A2 en C1 gingen gaan uitwaaien aan zee, B1/11 ging naar Gent voor een stadsspel en B2 koos voor Brugge. Het weer was hen bijkomend ook zeer gunstig, beter kon het niet worden.
C2 ging naar de speeltuin en daarna maakten ze muziek, B3 speelde een potje baseball en deed in de namiddag vuil spel.
Het ziet er naar uit dat iedereen moe maar voldaan in zijn bed zal kruipen deze avond.

 

 

 

 Donderdag 17 augustus 2017

 Het einde begint te naderen en de vermoeidheid begint stilletjes aan zichtbaar te worden, maar iedereen blijft enthousiast en heeft er nog steeds super veel zin in. 

Er staan weer tal van activiteiten op het programma. De kleintjes van A2 gaan vandaag zwemmen in Aalter en wat kijken ze daar naar uit. B1 speelt '1 tegen allen' waarbij ze de moni's mogen verwennen. B2 gaat een hele dag op zwier, eerst gaan ze pannenkoeken gaan bakken bij iemand thuis (een oud vrouwtje was zo vriendelijk om iedereen binnen te laten), vervolgens krijgen ze een rondleiding bij de brandweer, daarna gaan ze naar de fitness en ze sluiten de dag af met een dropping. B3 gaat op daguitstap naar Puyenbroeck in Wachtebeke en kijken 's avonds een film. C1 gaat naar de kinderboerderij in Brugge en C2 gaat wandelen, snoezelen en nog veel meer. 

Weer een intensieve dag en alleen maar blije gezichten, wij zijn content! 

Tot morgen! 

 

 

Reacties

Hilke Peynsaert

Hilke Peynsaert schreef

De foto's spreken voor zich! Veel plezier aan iedereen en geniet van de laatste kampweek van zomer 2017!

Groetjes

Hilke

Jennifer

Jennifer schreef

Leuk die waterspelletjes bij de brandweer ! Veel plezier nog!

Reageer