Blog

Hoofdkamp - week 3

Geschreven door Bloemenstad VZW op Al 3 reacties

Week 3 gaat van start!

Zondag 16 juli 14 uur, de start van opnieuw een fantastisch kamp. De monitoren werden enthousiast onthaald door het secretariaat en gingen daarna vol goede moed er tegen aan. Kampactiviteiten werden voorbereid, de lokalen werden klaargestoomd en ook de gasten werden grondig overlopen.
 
Na een lekkere maaltijd trokken we naar het grasveld om daar omgedoopt te worden tot echte week drieërs. Er ontstond een heus eetgevecht met oude spaghetti, lang vergeten pannenkoeken en andere etensresten die we bij elkaar sprokkelden. Plezier en vettigheid gegarandeerd! Een warme douche deed dan ook deugd, waarna we nog gezellig nababbelden. Tot slot van de dag vierden we de verjaardag van twee monitoren, waarna we heerlijk indommelden in ons bedje. Klaar voor morgen, de grote dag!
 
Op maandag was het zo ver, de gasten zouden toekomen. De spanning steeg, maar het enthousiasme overwon. Ze werden dan ook met open armen onthaald en begeleid naar hun lokaal. Valiezen werden naar boven gebracht en de kampactiviteiten werden gestart.
 
Knutselen, poppenkast spelen of kennismakingsspelletjes, niets was te veel! Na een lekkere maaltijd werd er even gerust, maar daarna gingen we er weer volledig tegen aan. Er werd gezwommen, gewinkeld, gekookt, een vuil spel gespeeld en een kampvuur gebouwd. Gezelligheid en plezier alom!
 
’s Avonds keken we naar een film en werd er gesnoezeld, waarna de gasten rustig richting bed gingen en aankwamen in dromenland. Net zoals de monitoren na een kalm avondplenum en een terugblik op deze fantastische eerste dag!
 
Zonnige groetjes en tot snel!
 
 

Dinsdagochtend, de start van een nieuwe dag. Enkele groepen maakten zich na een heerlijk ontbijt klaar voor een fantastische daguitstap. De rugzakken werden gemaakt en het zonnetje werd meegenomen. Al wandelend vertrokken twee groepen naar Beernem om daar een gezellige picknick te houden. Na al die gezelligheid in het zonnetje vertrokken ze richting het water om te kajakken, wat een plezier!


Terwijl er gespetterd en gespatterd werd in Beernem, bevond een andere groep zich in Zeebrugge. Daar werd er gewandeld en gezwommen in de zee na een plezante treinrit en lekkere picknick. Een beleving om niet snel te vergeten! Enkele groepen bleven op het kampterrein, maar beleefden daarom niet minder plezier. Er werd een coole boot geknutseld en na een rustige siësta werden er waterspelletjes gespeeld. Lekker verfrissend op zo een warme dag!


Na een lekkere maaltijd werd er nog gedoucht en film gekeken, waarna iedereen rustig naar zijn bed trok en een goede nachtrust tegemoet ging. Op weg naar dromenland na een dag vol plezier!


Op woensdag gingen er opnieuw fantastische activiteiten van start. Drie groepen vertrokken op daguitstap naar Zeebrugge. Daar wandelden ze op de dijk en genoten ze van een lekkere picknick. Er werd ook even gepauzeerd om te kijken naar de bootjes die voorbij vaarden. Een rustige maar leuke daguitstap, met het zonnetje dat naar hun lachte.

 

Enkele thuisblijvers gingen naar de kinderboerderij en maakten kennis met de schattige en lieve dieren. Er werd ook nog iets lekkers gedronken, waarna ze terug richting kamp keerden. Daar speelden de anderen een bosspel waarin ze allerlei dingen moesten zoeken, enthousiasme en spanning gegarandeerd!


Na superlekkere frietjes werd er nog een quiz gespeeld en gedoucht, waarna iedereen rustig naar boven ging om Klaas Vaak te ontmoeten. De monitoren genoten nog even na van deze super leuke dag, maar kropen daarna moe maar voldaan in hun bed. Dromend van de mooie dagen die nog zullen volgen!


Tot snel!
Vele groetjes van alle sterretjes van week 3!

De ochtenddauw lag donderdag op ons te wachtten, samen met de zonnestralen die zichtbaar waren tussen de bomen. Een prachtige nieuwe dag! Eerst werd er toneel opgevoerd, geknutseld en een spannend cluedospel gespeeld. De dader werd al snel gevonden, waardoor Maria-Aalter weer helemaal veilig is.

Na een appetijtelijke maaltijd werd er even gerust, waarna we er weer volledig invlogen. Er werden heerlijke koekjes gebakken en een groot vuil spel gespeeld. Vies en smerig kropen de gasten de douche in, waarna er nog even gestoeid werd met water.

’s Avonds werd er nog genoten van het zonnetje op café en een andere groep deed aan lichaamsbeweging in de buitenlucht. Jumpen, zumba en ballet kwamen aan bod, net zoals rock en roll en volksdans. Het enthousiasme droop ervan af! Verder werd er nog gezongen aan een gezellig kampvuur en een quiz gespeeld. Na al deze leuke activiteiten kropen de gasten hun bed in, waar ze droomden over deze fantastische dag!

De monitoren ontspanden nog even na het avondplenum en genoten van lekkere pannenkoeken als vijfde maaltijd. Met ons buikje vol kropen we daarna ook ons bed in, waarna we als een blok in slaap vielen. Heerlijk!

Ondertussen werd het al vrijdag en liep de week jammer genoeg ten einde. Desalniettemin maakten we er een super dag van met vele verschillende activiteiten. Er werden rakketen gebouwd en de lucht in geschoten, een andere groep deed een estafettespel en enkele waterspelletjes. De C-groepen deden een sensopatisch spel en bouwden een groot fort met wc-papier en lakens. Super cool!

In de namiddag vond de overkoepelende activiteit plaats. Koningin Samantha kwam speciaal van haar grote paleis naar bloemenstad, waar ze onze gasten begroette. Het Belgisch volkslied werd afgespeeld en de koningin werd enthousiast onthaald. Jammer genoeg was haar troon kapot, maar onze gasten zagen het volledig zitten om een nieuwe troon te maken. Tijdens een doorschuifsysteem konden de groepen verschillende materialen verzamelen om elk een nieuwe troon voor de koningin te ontwerpen. Nadat er zes mooie tronen gemaakt werden, mocht de koningin kiezen welke troon ze het mooiste vond. Omdat ze niet kon kiezen, besliste ze dat ze elke troon zou plaatsen in een andere kamer van haar paleis. De gasten genoten enorm!

Na deze leuke gezamenlijke activiteit werd er nog een film gekeken en een dropping georganiseerd. Met een kaart zochten ze zelf de weg naar het kampgebouw terug. Na deze wandeling kropen de gasten moe hun bed in, waar ze heerlijk sliepen net zoals de monitoren.

Met spijt in het hart begonnen we aan de laatste dag van ons kamp. Er werd nog buiten gespeeld en een fuif gehouden, om het kamp feestelijk af te sluiten. Enkel met zelfgemaakte festivalbandjes mochten ze binnen, waar de muziek door de boxen weerklonk. Ze konden genieten van een lekker hapje en drankje, terwijl er hevig gedanst werd. Plezier gegarandeerd!

De dag werd afgerond door het maken van de valiezen en een laatste activiteit op het grasveld. Enkele groepen speelden binnen gezellig nog gezelschapsspelletjes tot de bus aankwam. Met tranen in de ogen werd er afscheid genomen en enthousiast gezwaaid. We blikten terug op de zalige kampweek met een glimlach op het gezicht. Een week om nooit te vergeten!

Reacties

Mia de windt

Mia de windt schreef

Een blije mama om wat nieuws te vernemen waar haar kapoen voor de eerste keer op kamp ik want ze mist haar lieve schat Luka

Mia de windt

Mia de windt schreef

Super om te lezen wat jullie allemaal doen ben al benieuwd om mijn kapoen terug te zien is de eerste keer met jullie op kamp

Hilke

Hilke schreef

Veel plezier nog in week 3! Goed bezig allemaal!

Groetjes Hilke

Reageer