Blog

Hoofdkamp - week 2

Geschreven door Bloemenstad VZW op Reageer als eerste

 

3, 2, 1... Start!

Eindelijk, we zijn op kamp! Zondag 9 juli komen de monitoren, keukenploeg en secretariaat aan op domein Menas in Maria-Aalter. We zijn met en grote bende van 32 vrijwilligers die zich smijten voor Bloemenstad!

Iedereen schiet meteen in gang en zo worden de voorbereidingen voor het kamp op gang getrokken. Kampschema's worden ingevuld, pedagogische fiches gelezen, activiteiten worden voorbereid en ook in de keuken wordt alles klaargemaakt om ertegenaan te gaan. 's Avonds genieten we met de moniploeg van een gezellige kampvuuravond met privéoptreden van Liv! Merci Liv voor het kippenvelmoment!
Slaapwel allemaal... 

 

 

De gasten komen aan!

Maandag 10 juli, 10u30... De busjes met de deelnemers komen aan! De deelnemers komen van MFC Sint-Jozef, OC Clara Fey, MFC Sint Ferdinand, MFC De Kindervriend en MFC Ter Dreve. Vanuit alle hoeken van 't land verwelkomen we 47 kinderen en jongeren. We hebben bij Frank het goeie weer besteld en proberen onze gasten een deugddoend weekje kamp te bezorgen!

De groepen gaan meteen van start met hun kampprogramma. Er wordt geknutseld, gesnoezeld, gespeeld, geravot, geschilderd, geschminkt, verkleed, ... De moni's halen alles uit de kast om er een gekke en wijze eerste kampdag van te maken.

 

 

Kampdag 2

Dinsdag 11 juli. We staan op met een streepje zon en ook de temperaturen voelen toch wel zomers aan. Een aantal groepen gaan de speeltuin verkennen of leven zich helemaal in in het thema aliens. 's Middags hebben we chance want er staan frietjes en vol eau vent op het kampmenu! Mmmm merci keukenploeg!

B3 en B2 spelen samen een groot vuil spel met alles erop en eraan. 't Is de moeite! De gasten en moni's leven zich helemaal uit en ravotten er op los met waterpistolen, sleren op een zeil met zeep, bellen blazen, waterspelletjes enzoverder. 

 

 

 

 

 

 

De keukenploeg is volop in de weer met maken van  croques-monsieurs en paprikasoep voor deze avond. Dat wordt smullen!

 

 

Reageer