Blog

Hippieweekend met C

Geschreven door Werkgroep Minderjarigen op Reageer als eerste

Hallo allemaal,

Op vrijdag 9 februari was het eindelijk zo ver. Het hippieweekend ging van start. Na een lange rit door de sneeuw kwamen we eindelijk aan in ons plekje in het hippiedorp Beverlo. De gasten werden meteen verwend met rustgevende muziek en bloemengeuren. Zo konden ze daarna vertrekken naar dromenland.

De volgende morgen starten we de dag met de voorbereidingen om echte hippies te worden. De gasten maakten een eigen hippie T-shirt, vriendschapsbandjes, verspreiden vrede, … Daarna maakten we ook nog een mooie wandeling door het hippiedorp.
 


Toen we terug waren stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar en konden de gasten genieten van de heerlijke spaghetti. Na het middagmaal gingen we allemaal even chillen en relaxen.

Na de middag gingen we ons gedragen als echte hippies en gingen we rebelleren. We mochten allerlei dingen doen die we normaal niet mogen doen zoals: op de tafel gaan staan, het bed overhoop halen, met water spelen, de keuken een bezoekje brengen,…  We gingen ook op stap om heel Beverlo te laten weten dat er hippies in het dorp waren. Tussendoor zongen we leuke liedjes met de gasten.
 

Terug aangekomen aan ons kampgebouw werd het tijd voor onze benen los te maken. Samen met hippie Jasmijn leerden we dansen als echte hippies, puzzelen en spelletjes spelen. Maar ook de gasten hadden hier een eigen inbreng. Zo lag er plots een jas op het dak en zijn we samen op zoek gegaan naar een manier om deze jas er terug af te halen :)

Na dit spannende avontuur kregen we veel honger en had de keukenploeg weer iets lekkers gemaakt. Op het menu stonden broodjes met hummus, sla, tomaat en komkommer. De gasten hebben er lekker van kunnen smullen en zaten daarna weer boordevol energie. Gelukkig maar, want er was iets vreselijks gebeurt. Alle muziek was verdwenen. Gelukkig hebben onze gasten goede ogen en konden ze het spoor van lichtgevende ballonnen volgen om zo alle muziek terug te vinden.

Als beloning gaven we een groot feest waarbij de gasten zelf een cocktail konden kiezen om op te drinken. Na dit feestje was iedereen moe en voldaan om naar dromenland te gaan.

Zondagmorgen werden we allemaal heel rustig wakker en na het ontbijt maakten we ons allemaal klaar voor een heuse hippie fotoshoot. De gasten werden helemaal verkleed en kregen zelfs een tattoo. Ze waren er helemaal klaar voor, maar de moni’s hadden even tijd nodig om uit te zoeken hoe een wegwerpcamera werkt :)  Zelf zijn we eigenlijk heel benieuwd naar het eindresultaat van de foto’s.

‘S middags kregen we weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Net zoals alle andere maaltijden en zoals de hippies aten was alles veganistisch. Na deze heerlijke maaltijd wat het weer tijd voor een siësta.  Terwijl de gasten genoten van de rust, ruimden de monitoren het gebouw al wat op.
Na de siësta konden de gasten genieten van een heerlijke snoezelsessie en daarna namen we afscheid van elkaar. En begon onze rit huiswaarts.
 

Dankjewel aan alle hippies die erbij waren en hebben meegewerkt aan een fantastisch weekend!!! We hebben de sneeuw, koude en regen samen getrotseerd en er een TOP- weekend van gemaakt.

Nathalie en Raïssa

Reageer